ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος καλεί Ιερώνυμο να μεσολαβήσει για να αρθεί το ρωσικό εμπάργκο


Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά την παρέμβαση του κκ Ιερώνυμου στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ Κύριλλο, ώστε να εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις χώρες-μέλη της ΕΕ

Έκκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο απηύθυνε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ώστε ο πρώτος να παρέμβει για να αρθεί το ρωσικό εμπάργκο και να εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Χαρακόπουλος, μέσω επιστολής που έστειλε, ζητά την παρέμβαση του Ιερώνυμου στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ Κύριλλο.

Αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Λαρίσης:

Προς:
Μακαριώτατο
Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμο
Αθήνα, 12 Αυγούστου 2014

Μακαριώτατε,

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή γνωρίζοντας το γνήσιο και διαρκές ενδιαφέρον σας για τις δοκιμασίες που υφίσταται η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προέκυψε προ πενταετίας.

Αφορμή εστάθη το μείζον για τον αγροτικό κόσμο πρόβλημα με τα αντίμετρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως απάντηση στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της ρωσικής αναμείξεως στην θλιβερή καθ’ όλα ουκρανική κρίση. Η Ελλάδα, δυστυχώς, πέραν του γεγονότος ότι βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση από τον αλληλοσπαραγμό φιλικών και ομοδόξων λαών, πλήττεται καίρια από τον «εμπορικό πόλεμο» που ατύπως έχει κηρυχθεί. Η αγροτική μας παραγωγή, εν μέσω του θέρους, εδέχθη ισχυρό κτύπημα, καθώς η Μόσχα έκλεισε τα σύνορά της και τα ελληνικά προϊόντα δεν μπορούν να διατεθούν στη ρωσική αγορά. Η απειλή οικονομικής καταστροφής των παραγωγών μας –ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- είναι πλέον ορατή.

Επιπλέον, ακόμη κι αν υπάρξουν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας μέτρα αποκαταστάσεως της ζημίας, με ικανοποιητικές αποζημιώσεις, αυτές δεν αποτελούν οριστική λύση του προβλήματος. Και τούτο, διότι το κενό που δημιουργεί η αναστολή των εξαγωγών στη μεγάλη ρωσική αγορά μπορεί να καλυφθεί από ανταγωνιστικές ως προς τα συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα –κυρίως φρούτα- χώρες. Ήδη διαπιστώνονται τέτοιες κινήσεις. Αν αυτό συμβεί, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, θα πρόκειται για μη αναστρέψιμη αρνητική εξέλιξη για την ελληνική γεωργία και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσχερή για την ελληνική οικονομία, κατά την οποία επιδιώκουμε την αναζωογόνηση της παραγωγικής μας δραστηριότητας από την οποία θα προέλθουν νέες θέσεις εργασίας.

Κατόπιν τούτων, θα παρακαλούσα να ζητήσετε τη διαμεσολάβηση του Πατριάρχη  Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά το αίτημα της ελληνικής πλευράς να υπάρξουν εξαιρέσεις στο ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά μας προϊόντα, κάτι που βεβαίως θα εκτιμηθεί δεόντως από τον ελληνικό λαό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει.

Βέβαιος για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact