ΕΛΛΑΔΑ

Χήρες του Συλλόγου Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. έξω από το υπ. Εργασίας -Πορεία στη Βουλή [εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν περίπου 70 μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης καθώς και επαναφορά του ποσοστού της χορηγηθείσας σύνταξης στο 70%. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και εν συνεχεία πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν περίπου 70 μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α.

Ειδικότερα, τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είναι: 

-Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες. 

-Επαναγορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν. 4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

-Μείωση του ορίου της πενταετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν. 4387/2016, από 5 στα 3 έτη, όπως ήταν στο παρελθόν αφού κανείς δεν δύναται να γνωρίζει πότε θα τον… επισκεφθεί ο θάνατος. 

-Μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις. 

Μεταξύ άλλων, ζητούν την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης καθώς και επαναφορά του ποσοστού της χορηγηθείσας σύνταξης στο 70%

Σε αντίθετη περίπτωση στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών να εφαρμοσθεί για τις συντάξεις χηρείας ότι και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Λαμπρινή Σαμάρα σημειώνει ότι «περισσότερες από 800 σύζυγοι θανόντων σε ολόκληρη τη χώρα διεκδικούν τα αυτονόητα… κατάργηση του ηλικιακού ορίου ώστε να δικαιούται ο καθένας και η καθεμία σύνταξη, επαναφορά του ποσοστού στο 70% όπως ίσχυε πριν τον νόμο Κατρούγκαλου και φυσικά χωρίς επανυπολογισμό γιατί οι συντάξεις έχουν φτάσει στα τάρταρα καθώς κάτω από το 50% η σύνταξη βγαίνει χαμηλότερη της εθνικής των 360 ευρώ».

Στο πλευρό των διαδηλωτών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας από την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν σύλλογοι αποστράτων και σωμάτων ασφαλείας καθώς και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 

Με μαύρες σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια οι σύζυγοι θανόντων κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή

«Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν παίρνει αλλαγές και βελτιώσεις, μόνο καταργείται. Αυτό είναι το έτοιμα που έχει εκφραστεί από όταν ψηφίστηκε. Ισοπέδωσε συντάξεις και ιδιαίτερα σε εσάς ισοπέδωσε τη ζωή σας. Μόνο η κατάργηση του άρθρου 12 μπορεί να επαναφέρει τις συντάξεις σε όλους εσάς, χωρίς όρια, όπως ακριβώς τις λαμβάνετε πριν», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης απευθυνόμενος στα μέλη του Συλλόγου. 

Με μαύρες σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια οι σύζυγοι θανόντων κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή, όπου προτίθενται να καταθέσουν τα αιτήματα τους και να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλο. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου διακόπτεται τμηματικά.

Στο πλευρό των διαδηλωτών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας από την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν σύλλογοι αποστράτων και σωμάτων ασφαλείας καθώς και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact