ΚΟΣΜΟΣ

Χρηματικές ποινές για τα τέσσερα στελέχη της τέως Λαϊκής Τράπεζας

Την απόφαση έλαβε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα μόνο χρηματικές ποινές στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη (Ευθύμιο Μπουλούτα, Παναγίωτη Κουννή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Μάρκο Φόρο) της τέως Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία στις 12 Οκτωβρίου κρίθηκαν ένοχα για χειραγώγηση της αγοράς και ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες. Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 150 χιλιάδες ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα και 120 χιλιάδες στους άλλους τρεις.

Η χρηματική ποινή αφορά μόνο στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην πρώτη κατηγορία, που αφορούσε στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή. Η χρηματική ποινή στους δύο κατηγορούμενους, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, που διαμένουν στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την απόφαση, άμεσα καταβλητέες. Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να απελευθερωθούν οι εγγυητικές προκειμένου να μπορέσουν να εξοφληθούν οι επιβληθείσες ποινές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νεοκλή Λυσάνδρου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι συνταξιούχος με σύνταξη 1.708 ευρώ και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα να πληρωθεί το ποσό σε έξι δόσεις. Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε τα αιτήματα των καταδικασθέντων. Στους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο δόθηκε διορία μιας εβδομάδας, ενώ οι Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής θα αποπληρώσουν την ποινή τους σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης της 1ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης υπογράμμισε ότι η ευθύνη των τεσσάρων πηγάζει από τη θέση τους στην Τράπεζα, ενώ σχετικά με τον Ευθύμιο Μπουλούτα έγινε αναφορά για «τον σημαίνοντα ρόλο του σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους». Η αξιόποινη συμπεριφορά των τεσσάρων «διήρκησε για μερικούς μήνες, ενώ ουδείς των κατηγορουμένων δεν αποκόμισε όφελος, παράγοντας που αποκτά σημαντική βαρύτητα», όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο. Η πάροδος μεγάλου διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι την ποινή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε το Κακουργιοδικείο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact