ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Καμία διαφωνία με την Αθήνα για το Κυπριακό

«Όσοι ψάχνουν για διαφωνίες μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία»

Την αγαστή συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας στο ζήτημα του Κυπριακού επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορετική προσέγγιση ή διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική και στην κυπριακή κυβέρνηση για το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει, και χθες, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μια θέση με την οποία συμφωνούμε απόλυτα, μια θέση που λέει ότι για να είναι επιτυχής μια πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Αυτή είναι μια θέση που όχι μόνο υποστηρίζουμε, αλλά μια θέση που πολύ πριν αρχίσει αυτός ο δημόσιος διάλογος έχουμε εκφράσει μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις μας. Άρα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορετική προσέγγιση ή και διαφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στην Κυπριακή Κυβέρνηση και θεωρώ ότι κάνουμε τη χειρότερη, την πιο αρνητική υπηρεσία στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη όσοι ψάχνουν να βρουν διαφωνίες ή διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το offsite.com.cy.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως δεν μπορεί να απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία από τη διεθνή σύσκεψη στη Γενεύη, καθώς στη συγκεκριμένη πολυμερή διάσκεψη θα τεθεί «επί τάπητος» το θέμα της.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως έγινε συζήτηση για θέματα ουσίας και θέματα διαδικασίας. Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί με μια ίσως και δύο συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου, παρότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν.

Κληθείς να σχολιάσει ανησυχίες που εκφράστηκαν από πλευράς κομμάτων για την πολυμερή διάσκεψη, και ιδίως για τη σύνθεση της, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι έχουμε ανησυχίες, εκείνο που έχει περισσότερη σημασία δεν είναι απλώς να εκφράζουμε ανησυχίες, εκείνο που έχει σημασία είναι να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην υφίστανται τέτοιου είδους ανησυχίες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact