ΥΓΕΙΑ

«Χρυσό» στο ελαιόλαδο

Πριν ρίξουμε τις πατάτες σε ένα οποιοδήποτε λάδι στο τηγάνι, ας σκεφτούμε ποιο λάδι είναι προτιμότερο.

Οι ερευνητές αναφέρουν στην επιθεώρηση της αμερικάνικης εταιρίας χημείας Journal of Agricultural and Food Chemistry ότι το ελαιόλαδο αντέχει την υψηλή θερμοκρασία του τηγανιού καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σπορέλαιο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι κάθε λάδι έχει τις δικές του ιδιότητες όσον αφορά τη χημική του σύσταση, τις ιδιότητές του και τη διατροφική του αξία, παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν, εξαιτίας της έκθεσης του ελαίου σε υψηλές θερμοκρασίες και να οδηγήσουν στη σύσταση νέων συστατικών ακόμη και τοξικών. Η ερευνητική ομάδα προσπάθησε να εντοπίσει ποιο από τα έλαια μπορεί να διατηρήσει περισσότερο την ποιότητά του σε υψηλή θερμοκρασία και μετά από επανειλημμένη χρήση.

Δοκίμασαν, λοιπόν, την αντοχή τεσσάρων ελαίων: του ελαιόλαδου, του καλαμποκέλαιου, του σογιέλαιου και του ηλιέλαιου. Τα έλαια χρησιμοποιήθηκαν δέκα φορές. Διαπίστωσαν ότι το ελαιόλαδο ήταν το πιο σταθερό όσον αφορά τη σύστασή του στους 160oC – 190oC. Λιγότερο σταθερό από όλα στο τηγάνισμα ήταν το ηλιέλαιο η διάσπαση του οποίου γινόταν στους 180oC.

Το συμπέρασμα των ειδικών ήταν ότι η καλύτερη επιλογή για το τηγάνι ήταν το ελαιόλαδο, επειδή διατηρεί την ποιότητα και την διατροφική του αξία.

Πηγή: Vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact