ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Υπάρχουν δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού

«Έπειτα από 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή ακόμα αναζητούμε τη λύση»

Δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού διαβλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» .

Όπως τόνισε, τόσο ο Ακιντζί όσο και ο Ερντογάν για διαφορετικούς λόγους πιέζονται, με τον πρώτο να κινδυνεύει ακόμα και να μείνει εκτός Βουλής, ενώ ο δεύτερος επιθυμεί διακαώς στο εσωτερικό της χώρας του να επιτύχει την αλλαγή πολιτεύματος ώστε και τυπικά να καταστεί απόλυτος κυρίαρχος.

Ερωτηθείς για το εάν οι τρομοκρατικές επιθέσεις δυσκολεύουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ο κ. Χρυσόγονος εκτίμησε ότι δεν σχετίζονται και δεν επηρεάζουν τη λύση του. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως χαρακτήρισε το Κυπριακό ως «γεφύρι της Άρτας», αφού 42 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή ακόμα αναζητούμε τη λύση.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χαρακτήρισε «ασθενικό μόρφωμα» λέγοντας ότι αν και έχει προχωρήσει σε αρκετά θέματα εξακολουθεί να παρουσιάζει δυσαρμονίες. «θα πρέπει να πάμε σε κάτι πιο συνεκτικό αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη ή να πάμε σε μια σταδιακή αποσύνδεση ή ακόμα να υπάρξει μια ένωση πολλών ταχυτήτων» δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος.

Σχετικά με το ελληνικό ζήτημα εκτίμησε «ότι άμεση λύση είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προβλέπονται μετά το 2018 είναι αναγκαία, για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών. «Για να έρθει ο ιδιώτης θα πρέπει να ξέρει ότι μπορείς να αποπληρώσεις τα δάνεια σου» είπε ο κ. Χρυσόγονος και εξέφρασε την ελπίδα ενόψει εκλογών σε Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία, όπου είναι χώρες κλειδιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα, να συγκρατηθεί η ακροδεξιά στα σημερινά δημοσκοπικά επίπεδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact