ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Τακτική άμυνας η ανάκληση της πρέσβεως από τη Βιέννη

«Λελογισμένη, ήπια και σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της Αθήνας»

Ως τακτική άμυνας απέναντι σε μια εχθρική και επιθετική ενέργεια, όπως το κλείσιμο των συνόρων, χαρακτήρισε την απόφαση για ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας από τη Βιέννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Έκανε λόγο για λελογισμένη, ήπια και σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της Αθήνας, σημειώνοντας ότι θα φανεί στη διεθνή κοινότητα ποιος εφαρμόζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εταίρους και συμμάχους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως συμφωνεί με την άποψη ότι η Ευρώπη οδηγείται με τις αποφάσεις που έχουν λάβει επτά χώρες σε de facto κατάργηση της Σένγκεν. Συνέστησε, πάντως, υπομονή έως τις 7 Μαρτίου όπου στη Σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Τουρκίας υπάρχουν ελπίδες για λύσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact