ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε το νέο ΔΣ της Αθήνας

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, καθώς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά τις 16.30 έφτασε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο χώρο της τελετής ο Ηλιας Κασιδιάρης.

Προκλητικός για μια ακόμη φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης, φτάνοντας στο Γκάζι, συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, δήλωσε: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή, αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας και ελέγχου γύρω απο το σημείο και μόνο με ειδική πρόσκληση μπορούσε κάποιος να εισέλθει στο χώρο της τελετής.

Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα αλλά έφαγε πόρτα.

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:

«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο “συμβόλαιο” που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:

»Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

newego_LARGE_t_1101_54390643

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact