ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση-καρμπόν: Πώς η μάνα από την Ιρλανδία που σκότωσε με τον ίδιο τρόπο τα 3 της παιδιά αθωώθηκε τελικά

Eνώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται ήδη η μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται να κατηγορηθεί για τουλάχιστον έναν από τους τρεις θανάτους των παιδιών της.

Ήδη ανασύρονται οι δικογραφίες των άλλων δύο κοριτσιών για μία ή και παραπάνω δίκες οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν σταθμό στα ελληνικά δικαστικά πρακτικά.

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια με την κατηγορία ότι σκότωσε από πρόθεση της 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα και αν οι κατηγορίες επεκταθούν και για τους θανάτους των υπόλοιπων κοριτσιών η υπόθεση θα έχει πλέον να κάνει με μία κατά συρροή παιδοκτόνο, σπανιότατη στα ελληνικά χρονικά αλλά με παρόμοια περίπτωση να απασχολεί την επικαιρότητα της Ιρλανδίας, σε μία υπόθεση που δεν είχε την κατάληξη την οποία οι περισσότεροι περίμεναν.


Ήταν 2021 όταν δικαστήριο της Ιρλανδίας αθώωσε μητέρα τριών παιδιών 9, 7 και 3 ετών παρότι αποδείχτηκε ότι η ίδια τα σκότωσε. Οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι τα παιδιά είχαν βρεθεί νεκρά στο σπίτι τους στο Newcastle της κομητείας του Δουβλίνου τον Ιανουάριο του 2020 πνιγμένα από τη μητέρα τους Deirdre Morley.

Το δικαστήριο αθώωσε τη μητέρα των τριών θυμάτων, παρότι δεν υπήρχε αμφιβολία για το ότι εκείνη ήταν η δράστρια και των τριών φόνων, κρίνοντας ότι έπασχε από μία ψυχική διαταραχή η λόγω της οποίας δεν είχε συναίσθηση του τι έκανε και δεν υπήρχε τρόπος να σταματήσει.

Το θέμα της ψυχικής της υγείας απασχολούσε τους ιατρούς από το 2018 όταν και τους έθεσε το ζήτημα της ψυχικής διαταραχής της. Η ίδια είχε αναφέρει ότι τα καταθλιπτικά επεισόδια γινόντουσαν όλο και πιο συχνά και το επόμενο έτος οι άσχημες σκέψεις της άρχισαν να γίνονται πιο έντονες και να εκφράζονται στους ψυχιάτρους της αλλά όχι στο οικογενειακό ή φιλικό της περιβάλλον.

Στις 24 Ιανουαρίου η μητέρα χρησιμοποίησε μορφίνη, αντίστοιχο φάρμακο με την κεταμίνη της περίπτωσης της Πάτρας, ρίχνοντας την ουσία στα δημητριακά των παιδιών της για να τα ναρκώσει πριν τα σκοτώσει. Τα παιδιά όμως έφτυσαν τα δημητριακά σύμφωνα με το δικαστήριο και η δολοφονία τους έγινε χωρίς να είναι πλήρως ναρκωμένα, χρησιμοποιώντας πλαστικές σακούλες και μονωτική ταινία για να τα πνίξει.

Εκείνη την ημέρα η Morley έπνιξε τα τρία παιδιά και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τον σύζυγό της να επιστρέφει από την εργασία του και να τη βρίσκει σε λιπόθυμη κατάσταση έξω από το σπίτι τους να δέχεται τη φροντίδα ιατρικού προσωπικού. Αργότερα η ίδια έπεσε σε κώμα από το οποίο ξύπνησε και παραδέχτηκε την τραγική της πραγματικότητα ευχόμενη να υπήρχε μία μηχανή του χρόνου που να τη γύριζε πίσω με τα παιδιά της ζωντανά.

(menshouse.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact