ΚΟΣΜΟΣ

Zero Hedge: Η νίκη του Podemos κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Αθήνας

Μπορεί οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης να πιστεύουν πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες, ωστόσο πολιτικά φαίνεται πως υπάρχει άμεση συνάφεια.

Το Zero Hedge κάνει λόγο για τον ιό της Ελλάδας που εξαπλώθηκε πλέον και στην Ισπανία έτσι όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και την επικράτηση του Podemos έναντι του κυβερνώντος κόμματος του Μαριάνο Ραχόι. Όπως αναφέρει, ο ιός της «αντι-λιτότητας» της Ελλάδας εξαπλώνεται διαρκώς, κάτι που συνεπάγεται δραματικές απώλειες στο ισπανικό status quo.

Την Κυριακή, το Podemοs κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, εκθρονίζοντας το Λαϊκό Κόμμα από μία σειρά περιφέρειες και πόλης. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Ισπανίας, επισημαίνει το Zerohedge, έχει ήδη θορυβήσει τις Βρυξέλλες, γεγονός που θα αποτυπωθεί και στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

«Η σκληρή στάση των Βρυξελλών εναντίον της Ελλάδα στοχεύει στην τιμωρία κάθε ριζοσπαστικού κόμματος ανά την Ευρώπη, το οποίο εποφθαλμιά την εξουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει: Κομισιόν και ΔΝΤ θέλουν να καταδείξουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να κάνουν το «χατίρι» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτιμώντας το ισπανικό αποτέλεσμα, το Zerohedge σημειώνει πως η υπομονή των Ισπανών με την ανεργία και τη λιτότητα σταδιακά εξαντλείται. Μία ενδεχόμενη νίκη του Podemos, στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, προειδοποιεί το χρηματιστηριακό μέσο, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών θέσεων έναντι των ευάλωτων και αδύναμων χωρών.

«Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ελλάδας να σημειώσει ορισμένες νίκες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές» επαναλαμβάνει το Zerohedge.
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact