ΥΓΕΙΑ

Προ των πυλών δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Φόβοι εκφράζονται από τους ειδικούς ότι η χώρα βρίσκεται προ των πυλών ενός δεύτερου κύματος κοροναϊου. Και αυτό γιατί η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες είναι ραγδαία.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων έφερε μια σχετική χαλαρότητα στους πολίτες, ενώ το άνοιγμα του τουρισμού προκάλεσε μια εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή προκαλεί η έξαρση των εγχώριων κρουσμάτων, καθώς εστίες του ιού έχουν εντοπιστεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Παράλληλα, μετά τις εικόνες συνωστισμού στα πανηγύρια, καθώς θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του ιού, έρχεται η απαγόρευσή τους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Χτυπάει καμπάνα για όλους”, είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας.

Όπως επεσήμανε, ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των ελέγχων σε όλη τη χώρα. Ήδη από την Πέμπτη μέχρι και χθες 12 Ιουλίου διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, γίνονται έλεγχοι σε όλη τη χώρα με έμφαση στον Προμαχώνα, έχουν γίνει συνολικά 67.000 τεστ στα σύνορα. Τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα. Από την Τετάρτη θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων εισέρχονται.

Παράλληλα, ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Η αρχή έγινε από την Κακαβιά και θα επεκταθούν στην Κρυσταλοπηγή.

Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία 15 Ιουλίου και από Σουηδία στις 22 Ιουλίου. Για τους προερχόμενους από τις ΗΠΑ εξετάζεται η άρση περιορισμών από τέλος Ιουλίου, με προϋπόθεση τεστ κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα, να εξετάσει την άμεση απαγόρευση των πανηγυριών ως το τέλος Ιουλίου. Οι εικόνες και τα βίντο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, έχουν ανησυχήσει τις αρχές, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τα πανηγύρια.

Γώγος: Πάμε προς δεύτερο κύμα – Απαράδεκτες οι εικόνες στα πανηγύρια

Απαράδεκτα φαινόμενα χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ενώ ανέφερε πως «πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κοροναϊού».

Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε «πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και πως μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια ή και εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές του και φυσικά υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αναφορικά με την περίπτωση της ανήλικης που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό ενώ έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε πως βασικό πρόβλημα οι συμπεριφορές μας ενώ τόνισε πως δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα πχ μάσκες.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact