ΥΓΕΙΑ

Γιατί το κόκκινο κρασί πάει… με τη μπριζόλα

Ακόμη κι αν δεν είστε… σομελιέ, θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας, ενώ το ψάρι πρέπει να συνοδεύεται από λευκό κρασί.

Μάλιστα, την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζεται και… η επιστήμη!

Ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν, ότι αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες και τη διαδικασία της ζύμωσης από την οποία προκύπτει κάθε κρασί, καθώς επίσης και στις διαφορετικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας και τα ψάρια.

Πιο συγκεκριμένα, μια καλοψημένη και ζουμερή μπριζόλα ταιριάζει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γιατί τα μόρια του κρασιού –τανίνες- μαλακώνουν το λίπος στο κρέας και απογειώνουν τη γεύση του. Με τη σειρά του, το λίπος μαλακώνει τη στυφή γεύση του κρασιού, απελευθερώνοντας όλα του τα αρώματα. Ένα αργεντίνικο Malbec θεωρείται ιδανικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε τανίνες, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα κρασιού Federico Lleonart στη MailOnline.

Μια πρέζα αλατιού και πιπεριού στη μπριζόλα, μάλιστα, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact