ΥΓΕΙΑ

Γιατί το κόκκινο κρασί πάει… με τη μπριζόλα

Ακόμη κι αν δεν είστε… σομελιέ, θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας, ενώ το ψάρι πρέπει να συνοδεύεται από λευκό κρασί.

Μάλιστα, την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζεται και… η επιστήμη!

Ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν, ότι αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες και τη διαδικασία της ζύμωσης από την οποία προκύπτει κάθε κρασί, καθώς επίσης και στις διαφορετικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας και τα ψάρια.

Πιο συγκεκριμένα, μια καλοψημένη και ζουμερή μπριζόλα ταιριάζει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γιατί τα μόρια του κρασιού –τανίνες- μαλακώνουν το λίπος στο κρέας και απογειώνουν τη γεύση του. Με τη σειρά του, το λίπος μαλακώνει τη στυφή γεύση του κρασιού, απελευθερώνοντας όλα του τα αρώματα. Ένα αργεντίνικο Malbec θεωρείται ιδανικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε τανίνες, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα κρασιού Federico Lleonart στη MailOnline.

Μια πρέζα αλατιού και πιπεριού στη μπριζόλα, μάλιστα, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact