ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμη μους μόκα – σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σας

Η μους είναι πολύ ελαφρύ γλυκό και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα.

Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε και τα υλικά της υπάρχουν στο σπίτι σας σίγουρα.

 

Υλικά 

 

  • 3 αυγά
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι με άρωμα καφέ ή σάλτσα μόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί εναλλάξ, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε τη μους παγωμένη με τη σάλτσα μόκα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact