ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας το 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ

Το 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ 2 με 4 Οκτωβρίου, διοργανώνει ο Δήμος Μονεμβασίας, η Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και το κληροδότημα G.Kellis, στο Κυπαρίσσι, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι στην απόληξη του Πάρνωνα, στην ανατολική Λακωνία που αγκαλιάζει το Μυρτώο πέλαγος.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με στόχο να αναδειχτεί το Κυπαρίσσι, ως νέος αναρριχητικός προορισμός και έχουν ξεκινήσει ενέργειες ώστε να προβληθεί στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αναρριχητικό πεδίο στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και του κληροδοτήματος G.Kellis, ενώ επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ, είναι μια από τις κορυφαίες αναρριχήτριες στον κόσμο η Angy Eiter, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει απονομή στους πρωτεύσαντες στις κατηγορίες του «μαραθώνιου αναρριχητικών διαδρομών» και μετά θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με την αναρρίχηση.

Στο 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ ουσιαστική θα είναι η συμβολή του οδηγού βουνού και προπονητή αναρρίχησης ‘Αρη Θεοδωρόπουλου, ενώ θα συμμετέχουν και γνωστοί Έλληνες και ξένοι αναρριχητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact