ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιφόν κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Δεν είναι ένα απλό κεϊκ, αλλά είναι το νούμερο ένα κεϊκ παγκοσμίως. Νομίζω οτι οι περισσότεροι απο εσάς σίγουρα δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ στο εμπόριο.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε την συνταγή.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ αλεύρι μαλακό
  • 360 γρ ζάχαρη χωρισμένο στη μέση
  • 12 γρ Μπέικινγκ πάουντερ
  • 6 γρ αλάτι
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 110 γρ σπορέλαιο
  • 60 γρ νερό
  • 120 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 8 ασπράδια
  • 100 γρ σοκολατένια δάκρυα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα NESTLE
  • Υλικά για την επικάλυψη
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Ετοιμάζουμε 2 μείγματα.
  • Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το αλεύρι με τη μισή ζάχαρη (180 γρ), το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο, το νερό, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε την άλλη μισή ζάχαρη και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια μαρέγκα ωραία και γυαλιστερή αλλά προσοχή να μην την παραχτυπήσουμε και σφίξει πάρα πολύ και “ξεραθεί”.
  • Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά να “ελαφρύνει” το μείγμα.
  • Πολύ απαλά ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα σε 2 δόσεις. Αυτό το κάνουμε με μια σπάτουλα απαλά απαλά ώστε να μην χάσουμε όγκο από το μείγμα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε και αυτά μέσα στο μείγμα.
  • Έχουμε αλευροβουτυρώσει ελαφρά μια φόρμα για κέικ 25-28 εκ με τρύπα στη μέση.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα επικάλυψης βράζοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνοντας τη πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ομογενοποιούμε το μείγμα και το ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact