ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη Μηλόπιτα Με Τριφτή Ζύμη

Εύκολη Μηλόπιτα Με Τριφτή Ζύμη

Από τις πιο εύκολες, πιο ατόφια φρουτένιες και αξιαγάπητες μηλόπιτες. Αν τη φτιάξετε μια φορά θα την ξαναφτιάξετε σίγουρα.

Εγώ την έμαθα πριν από χρόνια από τη Χρυσούλα Διαβάτη και νομίζω είναι η καλύτερη που έχω φτιάξει ποτέ.
Υλικά για ένα μακρόστενο ταψάκι Δ:25 X35εκ.
Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά

Για τη γέμιση

 

  • 4 μήλα μεγάλα ή 5 μέτρια
  • ½ – 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την προτιμάτε)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα.
Κάνετε στο μείγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μείγμα. Μην το παραζυμώσετε.
Αφήνετε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
Καθαρίζετε και τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και όση ζάχαρη προτιμάτε. Εγώ χρησιμοποιώ τη μικρότερη ποσότητα.
Βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζετε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της ποσότητας) και ένα μικρότερο. Βουτυρώνετε το ταψί σας και παίρνετε λίγη λίγη ποσότητα από με μεγαλύτερο κομμάτι και στρώνετε σιγά σιγά τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση των μήλων και την ισιώνετε να πάει παντού.
Τέλος σκεπάζετε τη γέμιση με την υπόλοιπη ζύμη τρίβοντάς την από πάνω με τα δάχτυλα ή στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, έτσι ώστε να μισοσκεπαστεί με κομματάκια ζύμης. Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Τη σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας αν θέλετε με κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σημείωση: Συνοδεύετε, αν θέλετε, με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας.

milopita1edited

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact