ΚΟΣΜΟΣ

Πότε βλέπει το τέλος της πανδημίας ο Μπιλ Γκέιτς

Ερχονται εκατομμύρια θανάτων από την πανδημία της covid 19, τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους παγκοσμίως μέσω του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Σε συνέντευξή του στον Economist, τόνισε ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια την νόσο του κορωνοϊού, αλλά από την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.

Παράλληλα, καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας – κάποιες από τις οποίες τον εμπλέκουν – παράγοντες που έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.

Ωστόσο, ο Μπιλ Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει τέλος στην πανδημία σχετικά σύντομα, εκτιμώντας ότι ως τα τέλη του 2021 ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια στην μάχη κατά της πανδημίας. Ομως ο ίδιος σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα. “Ολοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας”, υπογράμμισε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact