ΥΓΕΙΑ

Ο σπόρος που πρέπει να βάζεις στον καφέ για την καλή υγεία του εντέρου

Υπάρχει μία συγκεκριμένη προσθήκη στον καφέ, ενός συγκεκριμένου συστατικού που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, διατηρώντας υγιές το μικροβίωμα του εντέρου.

Όταν αυτό διαταραχθεί οδηγεί σε γαστρεντερολογικές παθήσεις, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου με συμπτώματα διάρροιας, αίματος στα κόπρανα, πόνου στο στομάχι, απώλεια βάρους, κόπωση.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants‌, έδειξε ότι όταν ο καφές συνδυάζεται με μία κουταλιά σκόνης κακάο, πολλαπλασιάζεται η αντιοξειδωτική του δράση.

Τόσο ο σπόρος του καφέ, όσο και ο σπόρος του κακάο είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, συγκεκριμένα σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που μετριάζουν το οξειδωτικό στρες, προωθούν τη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο και βελτιώνουν τις ανοσολογικές αντιδράσεις του οργανισμού.

Το κακάο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την καλή υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα με τη γαστρεντερολόγος και επικεφαλής της μελέτης Dr. Sarah Robbins, «τα ωφέλιμα βακτήρια ζυμώνουν τις πρεβιοτικές ίνες για να παράγουν λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας (SCFAs), τα οποία έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης ανοσολογικής απόκρισης στο έντερο».

Πηγή: oneman.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact