ΚΟΣΜΟΣ

«Αδρανείς» οι λογαριασμοί του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter


Η ξαφνική σιωπή ήλθε λίγες ημέρες αφότου εκθέσεις έκαναν λόγο για χρήστες που έχουν σχέση με το Ι.Κ. και απειλούσαν εργαζομένους στο Twitter

Οι χρήστες του Twitter οι οποίοι ανήκουν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και συνήθιζαν να επικοινωνούν μέσω κοινωνικών δικτύων τις αποτρόπαιες πράξεις της ομάδας, έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, πληθώρα λογαριασμών οι οποίοι συνδέονται με τη μαχητική ομάδα φαίνεται να είναι πλέον αδρανείς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει ασκήσει πιέσεις στο Twitter για μια πιο «επιθετική» αντιμετώπιση ή εάν η ομάδα αναζήτησε κάποιο άλλο διαδικτυακό μέσο κοινωνικής ενημέρωσης.

Η ξαφνική σιωπή ήλθε λίγες ημέρες αφότου εκθέσεις έκαναν λόγο για χρήστες που έχουν σχέση με το Ι.Κ. και απειλούσαν εργαζομένους στο Twitter. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη και αφορούν σε λογαριασμούς που συνδέονται με την ομάδα.

Πάντως, να αναφερθεί πως ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι οι υποστηρικτές της οργάνωσης πιθανόν να εγκατέλειψαν το Twitter για κάποια άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, όπως το ρωσικό VKontakte and Diaspora, ένα κοινωνικό δίκτυο τεσσάρων ετών το οποίο χρησιμοποιεί ξεχωριστούς διακομιστές που διοικούνται από τους διαχειριστές τους, χωρίς να υπάρχει κεντρικός έλεγχος στο περιεχόμενο που αναρτάται.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact