ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιφνιδιαστική νυχτερινή σύσκεψη με την Τρόικα -Στο τραπέζι η ρύθμιση των οφειλών

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας έγινε μια ακόμα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής της Τρόικα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία, καθώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, «μετά από τη σύσκεψη οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά».

Την ιδέα της συνάντησης είχε ο Γκίκας Χαρδούβελης, όταν ενημερώθηκε ότι οι κ.κ. Κοστέλλο, Γκογιάλ και Μαζούχ δεν είχαν αναχωρήσει ακόμα από την Αθήνα κι έτσι μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζεύτηκαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, τους συμβούλους του Πρωθυπουργού Χ. Λαζαρίδη και Σ. Παπασταύρου αλλά και εκπρόσωπο από το υπουργείο Εργασίας.

Αν και η νέα ρύθμιση οφειλών ή μάλλον η βελτίωση στις υφιστάμενες, χαρακτηρίζεται πλέον θέμα ημερών αφού θα συνεχιστεί με ανταλλαγή e mail η τεχνική επεξεργασία- υπήρξε άλλωστε εντολή του Α. Σαμαρά στα εμπλεκόμενα υπουργεία να τελειώσουν άμεσα το θέμα- αυτό που θα φτάσει τελικά στη Βουλή θα είναι διαφορετικό από αυτό που ακουγόταν έως τώρα, καθώς συν τοις άλλοις το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να «κουμπώσει» και με το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που θα έρθει τον επόμενο μήνα. «Η Τρόικα είχε κάποιες ιδέες που καθιστούν πιο συνεπή τη νέα ρύθμιση», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα υπάρξουν και αλλαγές στον αριθμό των δόσεων.

Όσον αφορά στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, αυτό που προέκυψε από τη νέα συνάντηση είναι κατ’ αρχήν ότι το όριο του τζίρου (900.000 ευρώ) θα ανέβει με στόχο να μπορούν περισσότερες επιχειρήσεις στη ρύθμιση. Από την άλλη, 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις με πολύ μεγάλες οφειλές θα μείνουν πλαισίου και θα πρέπει να περιμένουν την ειδική ρύθμιση που σχεδιάζεται γι’ αυτές και θα έρθει σε δεύτερο χρόνο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact