ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμάλωτο κορίτσι των τζιχαντιστών μιλά για τα βασανιστήρια που υπομένει

Μας χτυπούν αλύπητα και μας βιάζουν σαν να είμαστε σκλάβες – Οι φρουροί της επέτρεψαν να μιλήσει για να μάθει όλος ο κόσμος τη φρίκη

Την πραγματικά συγκολονιστική μαρτυρία ενός ανήλικου κοριτσιού που βρίσκεται αιχμάλωτο των τζιχαντιστών στο Ιράκ, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Republica. Αν σας κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν να μιλά μια αιχμάλωτη στα μέσα ενημέρωσης, η απάντηση είναι ακόμα πιο σοκαριστική: Θέλουν όλος ο κόσμος να μάθει τη φρίκη που περιμένει όσους τολμήσουν να τους αντισταθούν.

Η κοπέλα μίλησε από τη φυλακή σε χωριό της Μοσούλης, όπου κρατείται. Είναι εκεί μαζί με άλλα 40 κορίτσια, το μικρότερο από τα οποία είναι μόλις 12 ετών. Ανήκουν όλες στη φυλή των Γιαζίντι, ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και εναντίον των οποίων έχουν επιδείξει απίστευτη σκληρότητα.

«Μας βιάζουν και μας κακοποιούν καθημερινά», λέει η κοπέλα. «Παρακαλώ να πεθάνω από το ξύλο, παρά να συνεχίσω να ζω και να υφίσταμαι αυτόν τον εξευτελισμό, συμπληρώνει. Όμως δεν μας σκοτώνουν, είμαστε πολύτιμες γι’ αυτούς. Σας παρακαλώ μην δημοσιεύσετε το όνομά μου, ντρέπομαι τόσο για όσα μου κάνουν», λέει κλαίγοντας στην εφημερίδα.

«Το κάνουν κι αυτό για να μας κάνουν να υποφέρουμε ακόμα πιο πολύ, μας αναγκάζουν να λέμε στους συγγενείς μας τι μας κάνουν. Γελάνε μαζί μας γιατί νιώθουν ανίκητοι. Δεν λυπούνται κανέναν, ούτε τις μητέρες με μικρά παιδιά. Μερικά από τα κορίτσια που είναι εδώ δεν μιλούν πια. Μας βιάζουν σε τρία δωμάτια, τρεις φορές κάθε μέρα και κάθε φορά διαφορετικοί άντρες, συνεχίζει την φρικτή περιγραφή όσων ζει. Μας φέρονται σαν σκλάβες και μας χτυπούν αλύπητα, μας αποκαλούν άπιστες γιατί δεν είμαστε μουσουλμάνες» εξιστορεί με τρεμάμενη φωνή.

«Όταν απελπίζομαι παρακαλώ να πεθάνω, αλλά καμιά φορά εύχομαι να σωθώ κάπως από εδώ, κι σας ξέρω καλά πως όσα ζω εδώ δεν πρόκειται να τα ξεπεράσω ποτέ»…
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact