ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλαλούμ με το συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ -Πώς θα πληρώσουν όσοι δικαιούνται έκπτωση

Από μια μακροσκελή ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις που θα γίνουν, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο ούτε στη μια ούτε στην άλλη υπάρχει η πληροφορία που «καίει» όσους περιμένουν την επανεκκαθάριση του φόρου τους: Το πότε θα γίνει ο συμψηφισμός με τις δόσεις που θα αρχίσουν να πληρώνουν σε κάθε περίπτωση από τις 29 του μήνα!

Αν και το ερώτημα έχει τεθεί από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστό ότι μεταφέρεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, όπως και το ότι οι διορθώσεις στο Ε9 θα γίνουν εκ των υστέρων, η ΓΓΔΕ δεν έχει απαντήσει ακόμα γιατί πολύ απλά δεν ξέρει! Αν ανατρέξει, δε, κανείς στην ανακοίνωση που αποτυπώνει βήμα- βήμα τη διαδικασία των διορθώσεων και «απλώνει» το χρονοδιάγραμμα έως το τέλος Νοεμβρίου, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πριν από το Δεκέμβριο δεν θα πρέπει να αναμένονται συμψηφισμοί, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποφασιστεί ο συμψηφισμός να γίνει με την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διασταυρώσεις που απαιτούνται (π.χ. για το ποια ακίνητα ήταν πράγματι μη ηλεκτροδοτούμενα την περασμένη χρονιά).

Σε εκκρεμότητα είναι, επίσης, οι οδηγίες της ΓΓΔΕ για το πώς θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι τις διορθώσεις στο Ε9, όταν ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων. Το κρίσιμο είναι αφενός η ορθή συμπλήρωση των στοιχείων για τα ημιτελή κτίσματα, τα οποία έχουν έκπτωση 60% αφετέρου η συμπλήρωση των στοιχείων των «κενών» που έχουν έκπτωση 20%. Επανέλεγχος θα χρειαστεί, επίσης, στα στοιχεία που αφορούν στα χαρακτηριστικά των ακινήτων- όπως ο όροφος, οι προσόψεις, ο ακριβής γεωγραφικός προσδιορισμός τους- αλλά και στα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων, καθώς παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις η επιβολή ακέραιου του φόρου σε δύο υπόχρεους που έχουν το 50% της κυριότητας έκαστος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact