ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα εισοδήματα

«Δεν είμαστε στην εποχή που μπορούσαν να κρυφτούν χρήματα»

«Αυτά που έγιναν στις προηγούμενες λίστες, είναι οδηγός μας για να μην κάνουμε τα ίδια σε αυτήν. Δεν θα μείνει τρία χρόνια σε κάποιο ντουλάπι ή σε κάποιο ψυγείο, θα ξεκινήσουμε άμεσα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση ελεγκτικών ενεργειών γι’ αυτή την λίστα…», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στη λίστα των ελβετικών αρχών, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

Όπως σημείωσε ακόμη, «θα γίνει πρώτα απ’ όλα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα περιγράψει τι ακριβώς θα γίνει για τη λίστα. Θα υπάρχει ειδικό λογισμικό για τον έλεγχο της λίστας. Θα ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίησή της και θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή της. Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεσή της με άλλα στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, διότι μπορεί ένα όνομα που θα βρούμε εκεί να είναι και σε άλλες λίστες ή να είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος. Λέμε λοιπόν, ότι θα πάμε σε μια σειρά από ενέργειες».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο νομιμοποίησης αδήλωτων εισοδημάτων, επισήμανε ότι «άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή, είναι ήδη στη συζήτηση στα τεχνικά κλιμάκια, το νομοσχέδιο που έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». «Νομίζω ότι πρέπει όλοι πλέον να καταλάβουν ότι δεν είμαστε στην εποχή που μπορούσαν να κρυφτούν χρήματα, και θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία με αυτό το νομοσχέδιο. Να δηλωθούν κεφάλαια τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις. Διότι αυτός που έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, που έχει στη θυρίδα του ή στο ντουλάπι του και δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις, δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Αν όμως δεν δικαιολογούνται, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το καταλάβει κάποτε. Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε σε μια νέα περίοδο -τελείωσαν πλέον τα αστεία», προσέθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Για τη φορολογική πολιτική, τόνισε πως συμφωνεί «απολύτως ότι υπάρχει μία υπερφολόγηση των πολιτών και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπερφορολόγηση είναι και άδικη» και εξήγησε: «Διότι να πληρώσουν παραπάνω φόρο αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, δεν είναι κάτι κακό. Αλλά το να πληρώνουν παραπάνω φόρο αυτοί, οι οποίοι είναι στο όριο φτώχειας ή λίγο πιο πάνω από το όριο φτώχειας, ή αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν, είναι κάτι πάρα πολύ άδικο… Το φορολογικό μας σύστημα έχει δυστυχώς αδικίες, αυτές διορθώνουμε συνεχώς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact