ΥΓΕΙΑ

Αμερικανοί εθελοντές στη Λιβερία προσβλήθηκαν από τον Έμπολα

Δύο αμερικανοί εθελοντές ανθρωπιστικής οργάνωσης, οι οποίοι είναι σοβαρά άρρωστοι αφού προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Λιβερία, θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ και θα εισαχθούν σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο της Ατλάντα, δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβαστούν ο γιατρός Κεντ Μπράντλι και η ιεραπόστολος Νάνσυ Ρίτεμπολ, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μόνο έναν ασθενή τη φορά και η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Samaritan’s Purse ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο ασθενείς θα πετάξει πρώτος προς τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά των ασθενών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η μεταφορά τους στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να προβάλει οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι ασθενείς εργάζονταν στην Λιβερία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που το τελευταίο διάστημα μαστίζει χώρες της Δυτικής Αφρικής. Από τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Το ειδικό αεροσκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στη Λιβερία, ενώ η κατάσταση των δύο ασθενών είναι αρκετά σταθερή για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ. Ο Μπράντλι, 33 ετών και η Ρίτεμπολ, 59 ετών, θα προσγειωθούν στην Ατλάντα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του νοσοκομείου Emory, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πεντάγωνου και της ιατρικής κλινικής.

«Διαθέτουμε μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα. Έχουμε άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο γνωρίζει πώς να εισέλθει στο δωμάτιο ενός ασθενούς όπου απαιτείται αυτού του είδους η απομόνωση», δήλωσε ο Μπρους Ρίμπνερ, ειδικός σε λοιμώδης νόσους στο νοσοκομείο Emory.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact