ΥΓΕΙΑ

Αμερικανοί εθελοντές στη Λιβερία προσβλήθηκαν από τον Έμπολα

Δύο αμερικανοί εθελοντές ανθρωπιστικής οργάνωσης, οι οποίοι είναι σοβαρά άρρωστοι αφού προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Λιβερία, θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ και θα εισαχθούν σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο της Ατλάντα, δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβαστούν ο γιατρός Κεντ Μπράντλι και η ιεραπόστολος Νάνσυ Ρίτεμπολ, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μόνο έναν ασθενή τη φορά και η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Samaritan’s Purse ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο ασθενείς θα πετάξει πρώτος προς τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά των ασθενών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η μεταφορά τους στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να προβάλει οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι ασθενείς εργάζονταν στην Λιβερία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που το τελευταίο διάστημα μαστίζει χώρες της Δυτικής Αφρικής. Από τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Το ειδικό αεροσκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στη Λιβερία, ενώ η κατάσταση των δύο ασθενών είναι αρκετά σταθερή για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ. Ο Μπράντλι, 33 ετών και η Ρίτεμπολ, 59 ετών, θα προσγειωθούν στην Ατλάντα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του νοσοκομείου Emory, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πεντάγωνου και της ιατρικής κλινικής.

«Διαθέτουμε μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα. Έχουμε άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο γνωρίζει πώς να εισέλθει στο δωμάτιο ενός ασθενούς όπου απαιτείται αυτού του είδους η απομόνωση», δήλωσε ο Μπρους Ρίμπνερ, ειδικός σε λοιμώδης νόσους στο νοσοκομείο Emory.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact