ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η Μπολντρίνι

«Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προοπτική ανάκαμψης»

«Δεν ξέρω αν τελικά θα επιτευχθεί, αλλά θεωρώ αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, για να δοθεί στην Ελλάδα μια προοπτική ανάκαμψης», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων».

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τις χώρες του Βίζεγκραντ. Στην Ευρώπη προκύπτει με έμφαση το οικονομικό θέμα, το οποίο αφορά κυρίως τις χώρες του Βορρά και του Νότου, και το μεταναστευτικό. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση αναπτύσσεται ανάμεσα στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου. Η Σύνοδος της Αθήνας επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο», προσέθεσε η κ. Μπολντρίνι.

Όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής την χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δεν στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».

Με πρωτοβουλία της Λάουρα Μπολντρίνι, οργανώθηκε, επίσης, ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερωτηματολόγιο σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάσει των απαντήσεων των πάνω από 10.000 πολιτών που πήραν μέρος στην πρωτοβουλία, το 69% θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαχειρίστηκε με τον κατάλληλο τρόπο τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, το 55% εντοπίζει λάθη στην πολιτική για την απασχόληση , ενώ την ίδια ώρα, το 77% των πολιτών αυτών, απάντησε ότι η ενωμένη Ευρώπη έχει, συνολικά, λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την καθημερινή πραγματικότητα. Το 68,7% των πολιτών που απάντησε στο διαδικτυακό αυτό ερωτηματολόγιο, τέλος, ζητά αλλαγή στη θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την έξοδο από την κρίση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact