ΚΟΣΜΟΣ

Άνω κάτω η Σουαζιλάνδη με fake news περί υποχρεωτικής πολυγαμίας

Υποτίθεται πως υπάρχει και σχετική… διαταγή του βασιλιά

Το δημοσίευμα του Observer της Ζάμπιας διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με οργή από τις αρχές της εΣουατίνι, όμως, παρ’ ότι καταδικάστηκε ευθέως ως «fake news» είχε ήδη προκαλέσει ρίγη στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας: ο πανίσχυρος μονάρχης υποτίθεται ότι απειλούσε να ρίξει στη φυλακή όλους τους άνδρες αν αρνούνταν να γίνουν… πολύγαμοι.

Την Δευτέρα, η διαδικτυακή εφημερίδα δημοσίευσε στον ιστότοπό της ένα ρεπορτάζ με τον ιδιαίτερα προκλητικό τίτλο: «Παντρευτείτε περισσότερες από δύο γυναίκες, αλλιώς θα πάτε στη φυλακή, δηλώνει ο βασιλιάς Μσουάτι της Σουαζιλάνδης».

Συνοδεύοντας το άρθρο με φωτογραφίες νεαρών γυναικών, ο ενημερωτικός ιστότοπος εξήγησε ότι ο μονάρχης αυτού του μικρού αφρικανικού βασιλείου (της πρώην Σουαζιλάνδης που την μετονόμασε σε εΣουατίνι) αποφάσισε να λύσει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα: οι γυναίκες στη χώρα του είναι πολύ περισσότερες από τους άνδρες.

«Ο βασιλιάς Μσουάτι Γ΄ ανακοίνωσε (…) ότι από τον Ιούνιο του 2019 οι άνδρες πρέπει να παντρεύονται περισσότερες από δύο γυναίκες, διαφορετικά θα φυλακίζονται», συνεχίζει ο ιστότοπος που επικαλείται και μια υποτιθέμενη «βασιλική διακήρυξη» με βάση την οποία ο τελευταίος απολυταρχικός μονάρχης της Αφρικής υποσχέθηκε να πληρώσει για τους γάμους και να προσφέρει και ένα σπίτι για τους νεόνυμφους.

Η «είδηση» προκάλεσε σεισμό στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που αμέσως κατακλύστηκαν από (άσχετες) φωτογραφίες ανδρών οι οποίοι έσπευδαν υποτίθεται να υπακούσουν στις εντολές του βασιλιά.

Οι αστεϊσμοί δεν άρεσαν καθόλου στην κυβέρνηση της χώρας. Ο εκπρόσωπος της, Πέρσι Σιμελάνε, έκανε λόγο για ένα «κακεντρεχές» και «φαρμακερό» δημοσίευμα. «Η μεγαλειότητά του ουδέποτε έκανε μια τέτοια ανακοίνωση», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο «δεν είναι μόνο προσβολή για τη μοναρχία και τον πολιτισμό της εΣουατίνι αλλά και ντροπή για τη δημοσιογραφία».

Ο βασιλιάς Μσουάτι Γ΄ έχει 14 συζύγους και περισσότερα από 25 παιδιά. Συχνά κατηγορείται για τον πολυτελή βίο που διάγει, σε μια χώρα όπου τα δύο τρίτα του 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact