ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Η ανεξάρτητη Σκωτία μπορεί να χάσει τους Ολυμπιακούς του 2016


O sir Craig Reedie παρεμβαίνει με δηλώσεις του ενόψει του δημοψηφίσματος και τίθεται σαφώς  κατά της απόσχισης – Πως «απείλησε» τους συμπατριώτες του

Την έλλειψη πληροφόρησης για τις επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στον αθλητισμό της χώρας, επισημαίνει με δηλώσεις του ο sir Craig Reedie, Σκοτσέζος, που αποτελεί σημαίνουσα προσωπικότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βρετανία.

Ο Reedie, είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού αντι-ντόπινγκ και ήταν επικεφαλής της βρετανικής «Ολυμπιακής Επιτροπής», στους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Η προσπάθεια του Reedie να «ενημερώσει» τους Σκοτσέζους για τις επιπτώσεις που θα έχει η ενδεχόμενη απόσχισή τους, μπορεί να εκφράζεται με τη γνωστή βρετανική… κομψότητα, δεν παύει όμως να αποτελεί μια ευθεία προειδοποίηση και μια προσπάθεια να νουθετήσει τους συμπατριώτες του ενόψει του δημοψηφίσματος.

Ο αθλητικός παράγοντας σημείωσε, ότι, αν στο επερχόμενο δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία στις 18 Σεπτεμβρίου, η απάντηση είναι «ναι», η Σκωτία ως ανεξάρτητη πλέον χώρα ίσως να μη προλάβει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, εξαιτίας του στενού χρονοδιαγράμματος, που θα έχει στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί.

Ο sir Craig Reedie, τόνισε επίσης ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην χρηματοδότηση του αθλητισμού στη Σκωτία, λόγω της αβεβαιότητας και των ανησυχιών που θα προκύψουν από την απόσχιση της χώρας, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η ΔΟΕ θα επιτρέψει στη Σκωτία να αγωνιστεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν η ίδια καταφέρει να ανταποκριθεί στα στενά χρονικά περιθώρια που θα έχει στη διάθεσή της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της «Sport and Recreation Alliance», (μια «ομπρέλα» που εκπροσωπεί 317 αθλήματα και οργανώσεις αναψυχής στη Βρετανία), James Allen, δήλωσε ότι φοβάται πως το δημοψήφισμα θα επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές σε ορισμένες πτυχές του αθλητισμού. Ο οργανισμός UK Sport, που χρηματοδοτεί τον αθλητισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει μεγάλο αριθμό αθλητών και στη Σκωτία. Ο Allen αναρωτήθηκε, τι θα γίνει, αν αυτοί οι αθλητές μείνουν χωρίς χρηματοδότηση και πρόσθεσε ότι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν μόνο στην εκπαίδευσή τους για τον ανταγωνισμό.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact