ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση εκδηλώσεων άνω των 1.000 ατόμων στη Μαδρίτη – Πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στο Μαρόκο

Προληπτικά μέτρα από την ισπανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ισπανίας απαγόρευσε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν περισσότερα από 1.000 άτομα στη Μαδρίτη, σε δύο περιοχές στη Χώρα των Βάσκων και στη Λα Ριόχα στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονoϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Στην υπόλοιπη χώρα, η κυβέρνηση θα εκτιμήσει αν θα απαγορεύσει τη συμμετοχή σε μεγάλες εκδηλώσεις κατά περίπτωση, ανέφερε το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η κάτω βουλή του ισπανικού Κοινοβουλίου ανέστειλε σήμερα, Τρίτη, όλες τις δραστηριότητές της για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του κόμματος Vox ότι ο βουλευτής του Ορτέγα Σμιθ διαγνώστηκε με τον κορονoϊό, ανέφερε η εφημερίδα El Pais σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Ορτέγα Σμιθ, που είναι επίσης δεύτερος στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος, συμμετείχε σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσία πολλών άλλων βουλευτών του κόμματος.

Πρώτος νεκρός στο Μαρόκο

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον κορονoϊό στην Καζαμπλάνκα, με τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται στα τρία.

Η ασθενής που απεβίωσε, η οποία είχε έρθει στο Μαρόκο από την πόλη Μπολόνια της Ιταλίας, είναι μια 89χρονη Μαροκινή που υπέφερε από καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Το Μαρόκο ανέστειλε όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία και απαγόρευσε την είσοδο φιλάθλων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ ακύρωσε εκδηλώσεις που περιελάμβαναν ξένους ταξιδιώτες και τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ανθρώπων ως προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ένα ξέσπασμα του ιού.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια υφίστανται ένα «πρωτόγνωρο σοκ» με τη μείωση της κυκλοφορίας που συνδέεται με την επιδημία του κορονoϊού και την Ιταλία, το σύνολο της οποίας έχει τεθεί υπό περιορισμό από χθες, Δευτέρα, να κινδυνεύει με κατάρρευση των αεροπορικών συνδέσεων, δήλωσε σήμερα η οργάνωση αεροδρομίων ACI Europe.

Αναβλήθηκε το ταξίδι του Έσπερ στην Ινδία

Στις ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στην Ινδία, στο Ουζμπεκιστάν και το Πακιστάν προκειμένου να βοηθήσει στη διαχείριση της απόκρισης του υπουργείου Άμυνας στον κορονoϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Για προληπτικούς λόγους, ο υπουργός Άμυνας αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του υπουργείου Αλίσα Φάραχ και πρόσθεσε πως το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί «σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ζήτησε από τους φοιτητές του να μην επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη μετά τις εαρινές διακοπές και ανακοίνωσε ότι αρχίζει η μετάβαση προς τη διδασκαλία μέσω διαδικτύου για τα πτυχιακά και προπτυχιακά μαθήματα εν μέσω του ξεσπάσματος του κορονoϊού.

Σκοπός του πανεπιστημίου είναι η μετάβαση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Μαρτίου, πρόσθεσε, σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστοσελίδα του.

«Περνάμε τις επόμενες λίγες ημέρες σε μη απαραίτητες συγκεντρώσεις όχι περισσότερων από 25 ανθρώπων», ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Πρωτόγνωρο σοκ στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Συνολικά, τα αεροπορικά αεροδρόμια κατέγραψαν μια υποχώρηση 13,5% στο πρώτο τρίμηνο, αλλά πιο πολύ απ΄όλα έχουν πληγεί τα ιταλικά αεροδρόμια, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ACI Europe, που εκπροσωπεί 500 αεροδρόμια σε 46 χώρες.

Πριν ακόμη ληφθεί η απόφαση να τεθεί όλη η χώρα σε περιορισμό τη Δευτέρα, «τα ιταλικά αεροδρόμια αντιμετώπιζαν ήδη μια μεγάλη μείωση στη διακίνηση επιβατών με μια υποχώρηση 60% στην πλειονότητα των πλατφορμών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», σημείωσε ο Ολιβιέ Γιανκοβέτς, γενικός διευθυντής της ACI Europe.

«Τώρα πρέπει να αγωνιστούν εναντίον της πλήρους κατάρρευσης των αεροπορικών συνδέσεων», συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση να «ανταποκριθεί γρήγορα και θετικά στα αιτήματα των ιταλικών αεροδρομίων για την εφαρμογή επειγόντων μέτρων υποστήριξης».

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, «η επιδημία Covid-19 μετατρέπεται σε ένα πρωτόγνωρο σοκ για την βιομηχανία μας, πρόσθεσε ο Γιανκοβέτς, μη αποκλείοντας «να χρειαστούν μέτρα βοήθειας και αλλού εκτός από την Ιταλία ώστε τα αεροδρόμια να μπορέσουν να εκπληρώσουν τον ρόλο τους ως κρίσιμων υποδομών».

Η οργάνωση προβλέπει, για το 2020, μια μείωση 7,5% του αριθμού των επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, έναντι αύξησης 2,3% που προβλεπόταν προηγουμένως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact