ΥΓΕΙΑ

Άσθμα: Με ποιον τρόπο βοηθάει ο χυμός λεμονιού

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ακέραιων επιστημονικών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο χυμός λεμονιού μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος, οι ενδείξεις είναι σημαντικές και αξίζει να το δοκιμάσετε για να ανακουφιστείτε.

Πιστεύεται ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C στο λεμόνι είναι ο πρωταρχικός παράγοντας πίσω από τα οφέλη του χυμού για το άσθμα.

Πώς χυμός λεμονιού βοηθά στο άσθμα

Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη C ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να γίνει πιο ανθεκτικό σε εξωτερικούς παράγοντες που πυροδοτούν μια κρίση άσθματος.

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα γνωστό αντιοξειδωτικό. Αυτό βοηθά στο άσθμα, διότι καταπολεμά κάθε ξένο σωματίδιο που εισέρχεται στους πνεύμονες και το οποίο, εφόσον είναι αλλεργιογόνο, μπορεί να πυροδοτήσει έξαρση άσθματος.

Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης ένα ισχυρό αντισηπτικό που μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια στο σώμα τα οποία προκαλούν συσσώρευση βλέννας και ασθένειες, παράγοντες γνωστοί για την αρνητική τους επίδραση στο άσθμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού για το άσθμα

Αν και είναι αρκετό να πιείτε χυμό λεμονιού αραιωμένο με νερό, υπάρχουν και ορισμένες άλλες τροφές που μπορούν να λειτουργήσουν συνεπικουρικά.

Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με χυμό λεμονιού, νερό και τζίντζερ για την καταπολέμηση του άσθματος. Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με τις φραγμένες αναπνευστικές οδούς.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πιείτε το χυμό ως λεμονάδα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε χρησιμοποιήσει μόνο φρέσκα λεμόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προτού χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού για το άσθμα θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ο χυμός του λεμονιού δεν θα πρέπει επίσης σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τις δικές του οδηγίες θεραπείας για το άσθμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact