Η τιμή της πολύτιμης λευκής τρούφας
Για το 2017, η τιμή της πολύτιμης λευκής τρούφας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα 60 ετών. Και χάρη στο γεγονός πως οι τιμές της ιταλικής τρούφας ανεβαίνουν λόγω ξηρασίας, η περίοδος για την ελληνική τρούφα είναι εξαιρετική. Πέρυσι, οι ιταλικές τρούφες πωλούνταν για 3.5000 δολάρια το μισό κιλό χονδρικής.
Οι ελληνικές τρούφες είναι ελαφρώς φθηνότερες, με κόστος 3.150 δολάρια το μισό κιλό. Αλλά και οι μαύρες τρούφες Perigord, που είναι εξίσου νόστιμες αλλά όχι τόσο σπάνιες, έφτασαν τα 840 δολάρια.
«Οι άνθρωποι πληρώνουν πολλά χρήματα για να την γευτούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διάσημος σεφ, Michael Tusk στο εστιατόριο Quince του Σαν Φρανσίσκο.
Ο Tusk, ο οποίος χρησιμοποιεί χρόνια την ιταλική τρούφα στα πιάτα του, ανέφερε ότι δοκίμασε την ελληνική τρούφα μην μπορώντας να πιστέψει ότι ένα «προϊόν μιας άλλης χώρας θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Ιταλία».
Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να δοκιμάσει το ελληνικό προϊόν, κυρίως λόγω της εκτοξευμένης τιμής της ιταλικής τρούφας.
«Ήταν ένα δύσκολο έτος με πολλά έξοδα και σκέφτηκα ότι τουλάχιστον θα μπορούσε να ρίξω μια ματιά», λέει ο Tusk, ενώ μόλις έφτιαξε και δοκίμασε ένα ριζότο με άφθονη ελληνική τρούφα από πάνω, κατέληξε:
«Τόσο η μυρωδιά όσο και η γεύση ήταν πολύ καλές».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2