ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκαήμερο «προσφορών» από την Εφορία

Ρύθμιση εξπρές καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων με πλήρη ή μερική διαγραφή προσαυξήσεων σε συνάρτηση με το ύψος του κεφαλαίου που καταβάλλεται εφάπαξ, σε μια προσπάθεια να μαζέψει γρήγορα όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα μπορεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το υπουργείο προχωρά σε μια καινοτομία. Καλεί τους φορολογούμενους μέσα σε πολύ σφιχτή προθεσμία, έως τις 27 Μαρτίου, να διαλέξουν τη φορολογική υποχρέωση από την οποία θέλουν να απαλλαγούν με ευνοϊκούς όρους σύμφωνα με τα Νέα.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος χρωστά 1.200 ευρώ από ΕΝΦΙΑ (με ελάχιστες προσαυξήσεις) και φόρο εισοδήματος παλιότερων ετών συνολικού ποσού 2.000 ευρώ από τα οποία τα 900 είναι προσαυξήσεις. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ έως τις 27 Μαρτίου. Ο φορολογούμενος μπορεί να περιμένει να ψηφιστούν οι βελτιώσεις στη ρύθμιση των εκατό δόσεων και να εντάξει την οφειλή του σε όσες δόσεις θέλει.

Αντίθετα για την οφειλή φόρου εισοδήματος, η ευκαιρία της 27ης Μαρτίου είναι μοναδική. Αν καταβάλλει 1.100 ευρώ μεμιάς, γλιτώνει τις προσαυξήσεις των 900 ευρώ. Αν δεν έχει δυνατότητα εξόφλησης του συνολικού κεφαλαίου και μπορεί για παράδειγμα να εξοφλήσει το 40% αυτού (440 ευρώ) θα γλιτώσει το 40% των προσαυξήσεων ή 360 ευρώ. Πληρώνοντας δηλαδή 440 ευρώ το υπουργείο θα του σβήσει 800 ευρώ χρέους.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της τροπολογίας τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς τις εφορίες και τα τελωνεία έκαναν άλμα περίπου 2 δις. ευρώ τον Φεβρουάριο και έφτασαν στις 24 του μήνα τα 76,011 δισ. ευρώ.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact