ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δελτίο για ρεύμα και ζεστό νερό: Τα 3 μέτρα που έρχονται το χειμώνα ξεπερνούν και το lockdown

Bαρύς και ένας από τους πιο δύσκολους αναμένεται να είναι ο χειμώνας που ακολουθεί για την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη βόρεια, με την ενεργειακή κρίση να συνεχίζεται και τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία να φέρνουν αντίποινα από τη Μόσχα που φαίνεται να κλείνει την κάνουλα του φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους πελάτες της.

Πρώτο θύμα η Γερμανία η οποία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία για να ζεστάνει τα νοικοκυριά της αλλά και για να δουλέψουν οι βιομηχανίες της. Με τη Μόσχα ήδη να έχει μειώσει κατά 50% τη ροή του φυσικού αερίου το Βερολίνο αναζητεί εναλλακτικούς προμηθευτές αερίου αλλά προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Οι προετοιμασίες φέρνουν στο τραπέζι τρία μεγάλα μέτρα για τον χειμώνα.

Ο Κλάους Μίλερ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου (Bundesnetzagentur), σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασιστούν διακοπές της ηλεκτροδότησης. «Αν φθάσουμε στο σημείο να επιβάλουμε δελτίο, θα χρειαστεί να μειώσουμε τη βιομηχανική κατανάλωση πρώτα», τόνισε διευκρινίζοντας ότι τα νοικοκυριά είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Επικεφαλής πόλεων της βόρειας Γερμανίας προειδοποιούν ότι σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού με ρωσικού αέριο, η πόλεις θα επιβάλουν δελτίο στο ζεστό νερό. Στην ακραία περίπτωση της της οξείας έλλειψης αερίου το ζεστό νερό «θα είναι διαθέσιμο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας», είπε ο Γενς Κέρσταν, αξιωματούχος του Αμβούργου.

Τελευταίο μέτρο μπορεί να είναι η επιβολή ορίου θερμοκρασίας στα συστήματα θέρμανσης με τους υπεύθυνους σε θέματα περιβάλλοντος αξιωματούχους να δηλώνουν πως τα νοικοκυριά πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην εξοικονόμηση ενέργειας για να μειωθεί η κατανάλωση αερίου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact