ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δελτίο για ρεύμα και ζεστό νερό: Τα 3 μέτρα που έρχονται το χειμώνα ξεπερνούν και το lockdown

Bαρύς και ένας από τους πιο δύσκολους αναμένεται να είναι ο χειμώνας που ακολουθεί για την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη βόρεια, με την ενεργειακή κρίση να συνεχίζεται και τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία να φέρνουν αντίποινα από τη Μόσχα που φαίνεται να κλείνει την κάνουλα του φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους πελάτες της.

Πρώτο θύμα η Γερμανία η οποία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία για να ζεστάνει τα νοικοκυριά της αλλά και για να δουλέψουν οι βιομηχανίες της. Με τη Μόσχα ήδη να έχει μειώσει κατά 50% τη ροή του φυσικού αερίου το Βερολίνο αναζητεί εναλλακτικούς προμηθευτές αερίου αλλά προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Οι προετοιμασίες φέρνουν στο τραπέζι τρία μεγάλα μέτρα για τον χειμώνα.

Ο Κλάους Μίλερ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου (Bundesnetzagentur), σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασιστούν διακοπές της ηλεκτροδότησης. «Αν φθάσουμε στο σημείο να επιβάλουμε δελτίο, θα χρειαστεί να μειώσουμε τη βιομηχανική κατανάλωση πρώτα», τόνισε διευκρινίζοντας ότι τα νοικοκυριά είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Επικεφαλής πόλεων της βόρειας Γερμανίας προειδοποιούν ότι σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού με ρωσικού αέριο, η πόλεις θα επιβάλουν δελτίο στο ζεστό νερό. Στην ακραία περίπτωση της της οξείας έλλειψης αερίου το ζεστό νερό «θα είναι διαθέσιμο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας», είπε ο Γενς Κέρσταν, αξιωματούχος του Αμβούργου.

Τελευταίο μέτρο μπορεί να είναι η επιβολή ορίου θερμοκρασίας στα συστήματα θέρμανσης με τους υπεύθυνους σε θέματα περιβάλλοντος αξιωματούχους να δηλώνουν πως τα νοικοκυριά πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην εξοικονόμηση ενέργειας για να μειωθεί η κατανάλωση αερίου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact