ΥΓΕΙΑ

Διαλειμματική νηστεία για αποφυγή του καρκίνου

Συνηθίζουμε να λέμε ότι είμαστε ό,τι τρώμε, αλλά ίσως είναι προτιμότερο να λέμε ότι είμαστε… ό,τι δεν τρώμε. Οι ερευνητές τονίζουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι σχεδιασμένος να καταναλώνει τρία γεύματα καθημερινά και υποστηρίζουν ότι η δραστική περικοπή θερμίδων για δύο μέρες την εβδομάδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι η διατροφική αυτή συνήθεια μπορεί να μας προφυλάξει από παθήσεις, που σχετίζονται με τη λειτουργία της καρδιάς, αλλά και από ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Σύμφωνα με τη βρετανίδα διαιτολόγο, Δρ. Michelle Harvie, μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες για δύο συνεχόμενες μέρες την εβδομάδα οδηγεί σε μεγάλη απώλεια βάρους και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό που δεν συμβαίνουν όταν ακολουθούμε τις κλασικές δίαιτες. Διαπιστώθηκε ότι η διαλειμματική νηστεία των δύο ημερών την εβδομάδα μειώνει την ινσουλίνη και την λεπτίνη, ορμόνες οι οποίες μπορούν να τροφοδοτήσουν τον καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, συμβάλλει σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, που επιβαρύνει το συκώτι και ευνοεί την εκδήλωση καρδιαγγειακών νόσων, αλλά και άλλων παθήσεων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ακόμη και η άνοια.

Η έρευνα βασίστηκε στη δίαιτα της διήμερης διαλειμματικής νηστείας, που είναι γνωστή με την ονομασία «5:2» και η οποία έχει ήδη βρει πολλούς οπαδούς στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη δίαιτα αυτή, 5 μέρες την εβδομάδα το φαγητό επιτρέπεται κανονικά, ενώ τις άλλες δύο είναι υποχρεωτική η μείωση θερμίδων με ημερήσιο όριο τις 600 με 1.000 θερμίδες και η κατανάλωση τροφών φτωχών σε υδατάνθρακες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για τις γυναίκες είναι 2.000 θερμίδες και για τους άνδρες 2.500 θερμίδες, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η περικοπή θερμίδων για τις δύο αυτές μέρες είναι πολύ μεγάλη.

«Σε κατάσταση σίτισης τα κύτταρα του σώματος βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης και όχι επισκευής. Μόνο σε κατάσταση νηστείας το σώμα μας επιδιορθώνει τα κύτταρά του και προστατεύεται από διάφορες ασθένειες», δήλωσε η Δρ. Harvie.

Πηγή: Vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact