ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Η αποτίμηση των 100 πρώτων ημερών

Σταθερή στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE που δημοσιοποίησε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι χάνουν από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Η δυναμική του πρωθυπουργικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εμφανίζει σημάδια κόπωσης, καθώς από την προεκλογική μέτρηση του Ιουλίου έως σήμερα έχει ανέλθει από το 37% στο 45%. Αντιθέτως, το αντίστοιχο προφίλ του κ. Τσίπρα συνεχίζει σταθερά να υποχωρεί από τις εκλογές του Ιουλίου έως σήμερα.

Η αποτίμηση των 100 πρώτων ημερών

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποτίμηση των πολιτών για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης. Στο σύνολο του δείγματος, το 30% συμφωνεί ότι οι καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης σημειώνονται στα θέματα της φορολογίας. Με σημαντική διαφορά θετικής αποτίμησης έπονται τα θέματα ασφάλειας (10%) και επενδύσεων (8%).

Ωστόσο η σχετική επιδοκιμασία των κυβερνητικών επιδόσεων στα φορολογικά ζητήματα, δεν φαίνεται να έχει δραματικά μεταβάλει και τον δείκτη προσωπικής οικονομικής κατάστασης. Ετσι, το 35% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί «δύσκολη» ή πολύ δύσκολη» την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, ποσοστό κατά μία μονάδα ηυξημένο σε σχέση με την έρευνα της 17ης – 18ης Σεπτεμβρίου.

Αναλόγως, αύξηση των αρνητικών ψήφων , σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου, εμφανίζει και η στάση των πολιτών στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία (61%) απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα ότι τα πράγματα κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Απόδημοι

Όσον αφορά στην ψήφο των αποδήμων και το εάν πρέπει να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων ώστε αυτή να καταστεί δυνατή, το 73% των ερωτηθέντων απαντά αθροιστικά «ναι» ή «μάλλον ναι». Στο συγκεκριμένο ερώτημα, οι ισχυρότερες θετικές τάσεις καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ μόνο ένα 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «σίγουρα ναι» στην ανάγκη συμφωνίας των κομμάτων για το συγκεκριμένο θέμα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 18 – 21 και 22- 23 Οκτωβρίου, επί συνολικού δείγματος 2.204 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact