ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο, τι δείχνουν οι κινήσεις των δραστών

Νέο υλικό περιήλθε στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι δείχνουν οι κινήσεις των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, το ζευγάρι που αναζητούν οι Αρχές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία Καραϊβάζ, το οποίο εξετάζεται από τις ελληνικές Αρχές.

Από το οπτικό υλικό προκύπτει πως οι δύο δράστες κινήθηκαν επί λίγα λεπτά γύρω από τον τόπο της εκτέλεσης, προτού προβούν στην αποτρόπαια πράξη τους. Οι κινήσεις τους δείχνουν πως γνώριζαν ακριβώς πού πηγαίνουν και σε ποιο σημείο έπρεπε να περιμένουν τον άτυχο δημοσιογράφο.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα οι δύο εκτελεστές να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, προκειμένου να μεταβούν εγκαίρως στο σημείο της επίθεσης όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ θα εμφανιζόταν στη γειτονιά του.

Σύμφωνα, δε, με το σχετικό ρεπορτάζ του STAR, φέρονται να παραμόνευαν κινούμενοι επί ώρα με το μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες και περιμένοντας το σινιάλο που ίσως έγινε από ένα ζευγάρι – πρόσωπα άγνωστα στη γειτονιά.

Η μυστηριώδης γυναίκα που αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν καρέ-καρέ κι ένα άλλο οπτικό υλικό, επίσης με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν, αλλά -σε αυτήν την περίπτωση και μετά από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει συνεργός των δραστών να είναι μία γυναίκα και να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Άλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA, μια μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται να μιλά στο τηλέφωνο αρκετά λεπτά, από 4 έως 6. Πρόκειται για γυναίκα με σκούρα κοντά μαλλιά, που φοράει μαύρα γυαλιά και χειρουργική μάσκα, ίσως και σκούφο.

Μιλά στο τηλέφωνό της ενώ βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, ήτοι, στο σημείο όπου εικάζεται ότι είχαν στήσει το καρτέρι οι εκτελεστές. Αμέσως μετά εξαφανίζεται.

Στο φως ήλθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Ψάχνουν παντού οι Αρχές

Επιπλέον, αυτό που προσπαθούν οι αστυνομικοί, είναι να αναλύσουν την εικόνα και να ταυτοποιήσουν τον αριθμό πινακίδας της μηχανής, που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κάθε βίντεο που μπορεί να υπάρχει στην περιοχή από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ εξετάζονται και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Εκτός από το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και καρέ από βίντεο που δείχνουν επιβαίνοντες σε άλλες μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση και πόσα είναι αυτά.

Εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών.

Στόχος, να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά «σκιές». Δηλαδή τηλέφωνα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται εκείνη την ώρα και στη συνέχεια οι δράστες τα καταστρέφουν.

Παράλληλα, ελέγχονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες και ενδεχομένως αποκαλύψει και το κίνητρο των δραστών.

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει πρόβα της ενέδρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact