ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύο απλές ασκήσεις για να αποφύγετε την στυτική δυσλειτουργία & την πρόωρη εκσπερμάτιση

Δυο ασκήσεις για να πάρετε τα…πάνω σας και να τελειώσετε με…το πάσο σας.

Η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι δυο νευροβιολογικές σεξουαλικές διαταραχές που μπορούν να επηρεάσουν όλους τους άντρες σε κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό Journal of Sεxual Medicine σχετικά με την στυτική δυσλειτουργία μιλούν για ένα ποσοστό 30-50%, με το μεγαλύτερο από αυτό να αφορά σε άντρες πάνω από τα 40.

Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν είσαι νεότερος, δεν σημαίνει ότι αποφεύγεις τον κίνδυνο. Όσον αφορά στην πρόωρη εκσπερμάτωση, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για πολλούς νέους άντρες: πάνω από 30%.

Για να προλάβεις κάτι τέτοιο, ο Dr Patrick Owen, αναδεικνύει δύο ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι ανά πάσα στιγμή ώστε να βελτιώσεις τη δύναμη των στύσεων σου όσο μεγαλώνεις και να σε αποτρέψει από μια πρόωρη εκσπερμάτωση όσο είσαι ακόμη νέος.

Αυτές είναι οι ασκήσεις για καλύτερο σeξ

Η πρώτη άσκηση επικεντρώνεται στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους. Πολύ απλά, σφίγγεις και χαλαρώνεις τους μυς που χρησιμοποιείς για να διακόψεις την ούρηση (ή και τα αέρια), η λεγόμενη και άσκηση Kegel.

«Mια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο απέδειξε ότι το 40% των αντρών που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία ανέκτησαν μια σταθερή διατήρηση της στύσης τους μετά από τρεις μήνες διαρκούς προπόνησης των μυών του πυελικού εδάφους. Το υπόλοιπο 60% βελτίωσε αισθητά το πρόβλημα», λέει ο Owen.

Η δεύτερη ομάδα ασκήσεων, που βοηθά τόσο στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας όσο και της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι τα βαθιά καθίσματα και οι σανίδες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Όταν εκτελείς ένα βαθύ κάθισμα -χωρίς μπάρα-, φρόντισε να σφίγγεις καλά τους μυς του πυελικού εδάφους τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να σηκωθείς, μένοντας στη βαθιά θέση για μερικά δευτερόλεπτα.

Ανεβαίνοντας, χαλαρώνεις τους εν λόγω μύες.

Όσον αφορά στις σανίδες, εκεί δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να κρατάς τη στάση σου εντελώς σταθερή για ένα λεπτό ή περισσότερο.

«Εκτελώντας αυτές τις ασκήσεις όσο πιο τακτικά μπορείς -ιδίως λίγη ώρα πριν το σεξ-, θα διαπιστώσεις δραστική αλλαγή στη διάρκεια των στύσεών σου», τονίζει ο Dr Owen.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact