ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δύο μυστικές & δύο δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις μεγάλων δυτικών πρεσβειών χωρών της ΕΕ συμφωνούν

Στοιχεία από δύο μυστικές (μη ανακοινώσιμες και άρα πιο έγκυρες) δημοσκοπήσεις μεγάλων δυτικών πρεσβειών χωρών της ΕΕ που ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε, αποκαλύπτει σήμερα το pronews.gr και δείχνουν σε απόλυτη πρόθεση ψήφου ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, έχει κατά τι, περιορίσει τις απώλειες που έγραφε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η ΝΔ έχει ανακόψει πορεία και παγιώνεται σε ένα ποσοστό μεταξύ 29%, βάσει της μίας δημοσκόπησης και 32% βάσει της δημοσκόπησης της δεύτερης πρεσβείας και γενικά παρατηρείται το φαινόμενο της πολυδιάσπασης της ψήφου.

Τα αντίστοιχα ποσοστά που καταγράφονται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 22% και 25%

Κάποια περισσότερα στοιχεία από την δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές της πρώτης πρεσβείας (μίας από τις τέσσερις πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ), φέρει τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή σε ποσοστό 7,8%- 8,9%, το ΚΚΕ στο 5,2%-5,9%, το Κίνημα Αλλαγής στο 5%-5,7%, την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μεταξύ 2,7% και 3,4%, την Ένωση Κεντρώων στο 2%, τους Ανεξάρτητους Ελληνες στο 1,9%, τη Νέα Δεξιά στο 1,8% το ΜΕΡΑ25 του Γ.Βαρουφάκη στο 1,7%,, το Ποτάμι στο 1,4%, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 0,9%, την Λαϊκή Ενότητα με 0,8% και την Πλεύση Ελευθερίας 0,7%.

Στο αξιοσημείωτο είναι ότι μια σειρά μικρών κομμάτων της δεξιάς, λαμβάνει συμποσούμενο ένα ποσοστό της τάξης του 3%! Δηλαδή η κάλπη για τα δεξιά κόμματα (ανεξάρτητα απόχρωσης) μπορεί να δώσει μέχρι και 17%, ένα τεράστιο ποσοστό που δεν ψηφίζει ΝΔ και δείχνει γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αγκομαχά» δημοσκοπικά και όπως φαίνεται αυτό θα καταγραφεί και στην κάλπη.

Πάντως να σημειώσουμε ότι η δημοσκοπική εταιρεία σημειώνει για τα παραπάνω ποσοστά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κυμανθεί μεταξύ +/- 10%.

Ακόμα, δύο δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, εκτός της σημερινής της Marc που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα», η μία από αντιπολιτευόμενη εφημερίδα και η άλλη από φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα, δείχνουν ότι η ψαλίδα των 10-15, ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, έχει κλείσει σημαντικά (αν υπήρχε ποτέ, καθώς οι υπό δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεις, σπάνια πλέον αποδίδουν την πραγματική εικόνα του εκλογικού σώματος.

– Η μία δημοσκόπηση της της MRB που δημοσιεύεται στα αντιπολιτευόμενα ΤΑ ΝΕΑ και δείχνει την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 6,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και στις 7,5 μονάδες με τις σχετικές αναγωγές επί των αναποφάσιστων, οι οποίοι ανέρχονται στο 8,7% του εκλογικού σώματος.

Σε γενικές γραμμές συμπίπτει με την δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύεται επίσης στο αντιπολιτευόμενο «Πρώτο Θέμα»

– Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Palmos Analysis και έγινε για το tvxs.gr «φουλ» φιλοκυβερνητικό. Εδώ η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 3,5 μονάδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφεται πλέον ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η «μετέωρη ψήφος», και κυρίως η στάση των αναποφάσιστων, παραμένει κρίσιμος παράγοντας, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει ριζικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό τους είναι στο στο 23,2%

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (μέσα σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης): Η ΝΔ συγκεντρώνει 25,9% (23,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%(17,5%), η Χρυσή Αυγή 5,9% (6,3%), το ΚΚΕ 5,5% (5,8%), το Κίνημα Αλλαγής 5,4% (6%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,1% (2,5%).

Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9% (0,5%), η Νέα Δεξιά με 1,3%η Ένωση Κεντρώων με 1,2% (1,3%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (1,1%), η Λαϊκή Ενότητα με 0,8% (1,1%), η Δημιουργία Ξανά 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 0,5% (1%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 0,4% (0,3%).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΚ από τη Naval Group – Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1

ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή…

Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή ηθελημένη αυταπάτη;

Τις πιθανότητες δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, αναλύει ο στρατηγός,…

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προέβλεψε πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί…

Γιατί είναι σπουδαία η ελληνογαλλική συμφωνία – Οι τρεις λόγοι

«Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει στρατηγικά…

Νάρκωνε την σύζυγό του και καλούσε αγνώστους να την βιάζουν

Μία πρωτοφανής υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας…

Salt Bae: Χαμός στη Βρετανία για τo νέο «σφαγείο» του στο Λονδίνο

Διασύρουν τον γνωστό βρωμύλο Τούρκο σεφ οι βρετανοί…
contact