ΥΓΕΙΑ

Εκατοντάδες αποκλεισμένοι από τον στρατό στη Λιβερία

Εκατοντάδες Λιβεριανοί παραμένουν αποκλεισμένοι από τον στρατό στη δυτική Λιβερία, στην επαρχία Γκραντ Κέιπ Μάουντ που συνορεύει με τη Σιέρα Λεόνε, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έστησαν οδοφράγματα και από την Τετάρτη απαγορεύουν την πρόσβαση στην πρωτεύουσα Μονρόβια, λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα.

«Έχουμε αυστηρές εντολές να μην αφήσουμε κανέναν να περάσει το οδόφραγμα», εξήγησε ένας αξιωματικός στο φυλάκιο που ελέγχει τον δρόμο ο οποίος οδηγεί στη Μονρόβια.

«Βρισκόμαστε εδώ από χθες (Τετάρτη) το απόγευμα. Το πρωί πήγα να δω τους γονείς μου στο Σίντζε και, επιστρέφοντας, με σταμάτησε εδώ ο στρατός και η αστυνομία. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να περάσω, μολονότι έχω αφήσει τα παιδιά μου μόνα στο σπίτι», είπε μια 35χρονη γυναίκα, η Χάουα Κόλι.

«Η ανακοίνωση της προέδρου έγινε το βράδυ αλλά εμείς είμαστε εδώ από το απόγευμα, χωρίς τρόφιμα ή νερό. Δεν γίνεται να παραμείνουμε εδώ, μέσα στη βροχή, χωρίς κατάλυμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό», είπε ένας άλλος αποκλεισμένος κάτοικος, ο Τζάκσον Φρίμαν.

Ο υπουργός Πληροφοριών Λιούις Μπράουν δικαιολόγησε το μέτρο επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η επιδημία. «Πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να μειωθούν οι κίνδυνοι, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα φεύγουν από τις πληγείσες περιοχές για να πάνε σε άλλες αν δεν βεβαιωθούμε ότι δεν νοσούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επαρχία Γκραντ Κέιπ Τάουν, απ’ όπου δύο φορείς του ιού Έμπολα το έσκασαν την περασμένη εβδομάδα προς άγνωστη κατεύθυνση, ανήκει πλέον στις «επικίνδυνες ζώνες», εξήγησε ο υπουργείο Υγείας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact