ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε λόγω κορονοϊού η είσοδος σε τμήμα της παραγκούπολης Νταράβι όπου γυρίστηκε η ταινία Slumdog Millionaire

Η απόφαση πάρθηκε μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων

H ινδική αστυνομία απέκλεισε σήμερα, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν ένα τμήμα της Νταράβι, μίας από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της οποίας τα πολύβουα και στενά δρομάκια έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά από την ταινία Slumdog Millionaire.

Η Ινδία, επισήμως, φαίνεται να έχει παραμείνει μακριά από τις υπερμεγέθεις στατιστικές άλλων χωρών σε κρούσματα και θανάτους από τον νέο κορονοϊό (2.300 κρούσματα – 56 θάνατοι), όμως τα στοιχεία τούτα κρίνεται πως δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος της εξάπλωσής του στη χώρα, εξαιτίας της ισχνής διάγνωσής του.
Όμως, ο θάνατος δύο κατοίκων της Νταράβι, κοντά στη Μουμπάι, κι η ανακοίνωση ενός τρίτου κρούσματος, ανάγκασαν τις αρχές να αποφασίσουν τη λήψη δραστικών μέτρων, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε τους πολίτες – που τελούν υπό περιορισμό κίνησης – να φωτίσουν το βράδυ της Κυριακής τα παράθυρά τους, ή τα κατώφλια τους για πέντε λεπτά ώστε να «ξορκίσουν» συμβολικά «τον ζόφο του κορονοϊού και να δείξουμε τη δύναμη των 1, 3 δισεκ. Ινδών».

Οκτώ «ζώνες αποκλεισμού εγκαταστάθηκαν στην Νταράβι, όπου διαβιούν ένα εκατ. άνθρωποι, «αποκλείσαμε στα σπίτια τους κατοίκους και κλείσαμε τις εισόδους, ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει ή να βγει από τις ζώνες αυτές. Επίσης ενισχύσαμε τους ελέγχους του μέτρου της κοινωνικής απόστασης», τόνισε ο εκπρόσωπος του δήμου της Μουμπάι, Βιτζάι Χαμπάλε-Πατίλ.

«Απολυμάναμε τα επίμαχα κτίρια. Οι κάτοικοι της Νταράβι τηρούν τα μέτρα αυτά και παραμένουν στα σπίτια τους με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές ανησυχούν μήπως ο ιός αρχίσει να μεταδίδεται σε εκθετικό βαθμό στην αχανή παραγκούπολη. Οι κάτοικοί της, που εν πολλοίς έχουν αψηφήσει έως τώρα τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που κηρύχθηκαν στις 25 Μαρτίου για 21 ημέρες, βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα του πανικού, όπως τεκμηριώνει ο 51 ετών Μομπινουντίν Σαΐχ, που κατοικεί στο απέναντι κτήριο από εκείνο ενός από τα θύματα του κορονοϊού. «Είμαστε μία οικογένεια πέντε ατόμων. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις κοινές τουαλέτες και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε νερό παρά μόνον στις δημόσιες εγκαταστάσεις. Μόνον ο Θεός μπορεί πλέον να μας προστατεύσει», δηλώνει ο ίδιος εμφατικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact