ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκπληκτικός τεχνητός υγρότοπος σε αστικό περιβάλλον

Στο αστικό κέντρο της Jinhua, μια πόλη με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο, ένα τελευταίο κομμάτι παρόχθιας γης έμενε ανεκμετάλλευτο.

Στη θέση όπου οι ποταμοί Wuyi και Yiwu συγκλίνουν για να σχηματίσουν τον Jinhua ποταμό, αυτός ο υγρότοπος, που ονομάστηκε Yanweizhou (σημαίνει “ουρά του σπουργιτιού”) αποτελεί μια όαση στο αστικό τοπίο αλλά και έναν τόπο διαβίωσης ζώων και φυτών.

Το Πάρκο δημιουργήθηκε ως χώρος περιπάτου των κατοίκων, ενώ εστιατόρια, καταστήματα, πολιτιστικοί χώροι αλλά και παιδικές χάρέςσυμπληρώνουν ιδανικά το τοπίο.

Οι Αρχές σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή και να δημιουργήσουν ένα καταπράσινο τοπίο εντός πόλης προσφέροντας στους κατοίκους έναν ιδανικό χώρο για χαλάρωση στην πόλη αλλά και στα ζώα και τα φυτά ένα ενδιαίτημα.
 
Εδώ κυριαρχούν οι λεύκες και οι καρυδιές, ενώ ερωδιοί βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα στα φυλλώματα και το πράσινο, προσφέροντας μοναδικές εικόνες.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact