ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ -Ποιοι θα τις δουν Οκτώβριο και ποιοι Δεκέμβριο

Ο ΕΝΦΙΑ ο φόρος που ήρθε στη ζωή των Ελλήνων το καλοκαίρι αναστατώνοντάς της πέρα για πέρα και από κάθε άποψη, αρχικά προκαλώντας σοκ λόγων των λαθών που είχαν σαν συνέπεια να φθάνουν στα σπίτια παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά, στη συνέχεια με τα μπρος πίσω της κυβέρνησης για τις εκπτώσεις και τις διορθώσεις, μετά με το αλαλούμ με τα εκκαθαριστικά και για το πώς θα γίνουν οι πληρωμές των νέων μειωμένων εκκαθαριστικών και τέλος η… τραγωδία με την απίστευτη ταλαιπωρία στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο. 

Το ζήτημα που ανακύπτει τώρα είναι τι θα γίνει με τις εκπτώσεις-μειώσεις του φόρου που αποφασίστηκαν για όσους έχουν ακίνητα εκτός αντικειμενικών, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία άνω του 80%, (αφορούν περίπου 1 εκατ. πολίτες).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έκπτωση του 50% έως και 100% (η πλήρης απαλλαγή ισχύει για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% που πληρούν τα κριτήρια) στο φόρο θα φανεί από τη δεύτερη δόση και μετά, αφού υπολογίζεται ότι στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου θα έχουν φθάσει τα νέα εκκαθαριστικά που θα περιγράφουν αναλυτικά το ποσό της δόσής που θα κληθούν να καταβάλλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.

Για Δεκέμβριο πάνε όσοι έχουν λάθη στα Ε9

Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το σύστημα για τις αλλαγές δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 θα πρέπει να περιμένουν για την έκπτωση ως το Δεκέμβριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι Τούρκοι βγάζουν 82 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Η Ελλάδα περιμένει διάλογο;

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε άσκηση με την…

Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»! «Φωτιές» άναψε η…

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…
contact