ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία


Η οργάνωση απειλεί και τη δημόσια ασφάλεια της Γερμανίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας – Περίπου 400 οι Γερμανοί υπήκοοι που έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να γίνουν εξτρεμιστές

 

Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προκαλούν πανικό και σπέρνουν το θάνατο, η Γερμανία θέτει εκτός νόμου την ισλαμιστική οργάνωση.

Με ανακοίνωσή του, σήμερα Παρασκευή, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει το ΙΚ με σκοπό να αποτρέψει νέους εξτρεμιστές να ενταχθούν στους κόλπους της ομάδας.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η προπαγάνδα και η στρατολόγηση νέων μελών μέσω του Διαδικτύου.

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πώς θα εξοντώσουν το Ισλαμικό Κράτος, η Γερμανία απαγορεύει την προπαγάνδα, τα σύμβολα και τις δραστηριότητες του ΙΚ.

«Η τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ είναι απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και στη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως περίπου 400 Γερμανοί υπήκοοι έχουν ταξιδέψει ως τη Συρία και το Ιράκ για να γίνουν μέλη της οργάνωσης, ενώ τουλάχιστον 40 έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε ότι περίπου 100 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία, έχοντας αποκομίσει γνώσεις από το πεδίο μάχης και «έχοντας μάθει να μισούν».

Βέβαια, πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τι είναι ικανοί να κάνουν, αλλά είναι πιθανό να εξαπολύσουν επιθέσεις και συμπλήρωσε ότι οι εξτρεμιστές πραγματοποιούν προπαγάνδα στα γερμανικά μέσω των τόπων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να «προσεγγίσουν γυναίκες και άνδρες για να ενταχθούν στην τζιχάντ, να πολεμήσουν και να δολοφονήσουν».

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact