ΚΟΣΜΟΣ

Ένα αγόρι δύο ετών από την Γουϊνέα ο ασθενής από τον οποίο ξεκίνησε ο Έμπολα


Το «σημείο μηδέν» από το οποίο ξεκίνησε η θανατηφόρα ασθένεια του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, θεωρούν ότι ίσως να έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες – επιδημιολόγοι, που ασχολούνται με το θέμα…

Οι επιστήμονες που ερευνούν τον τρόπο μετάδοσης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, αλλά και την ραγδαία εξάπλωσή του, θεωρούν ότι είναι πιθανό να έχουν βρει το «σημείο μηδέν» από το οποίο ξεκίνησε η ασθένεια στις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Ένα αγόρι μόλις δύο ετών από το χωριό Guéckédou, στη νοτιοανατολική Γουϊνέα, ασθένησε με πυρετό, εμετούς και διάρροια και λίγο αργότερα πέθανε στο τοπικό νοσοκομείο στις 6 Δεκεμβρίου. Το αγόρι ακολούθησαν στο θάνατο, η μητέρα του, η τριών ετών αδελφή του και η γιαγιά του, ενώ από το ίδιο διάστημα ασθένησε και ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, που κατάγεται από το ίδιο χωριό με την οικογένεια.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», αφού πρώτα μίλησαν με ασθενείς που υποψιάζονται ότι  έχουν νοσήσει με την ασθένεια, με συγγενείς ασθενών και με κατοίκους των χωριών που έχουν παρουσιαστεί  περιστατικά του Έμπολα.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται σε τοποθεσία – σταυροδρόμι, μεταξύ των τριών χωρών που παρουσιάζουν έξαρση στην ασθένεια, δηλαδή Λιβερία, Σιέρρα Λεόνε και Γουϊνέα.

O επικεφαλής της ιατρικής μελέτης, Sylvain Baize, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times, ότι είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να εξηγήσουν πώς ένα τόσο μικρό παιδί υπήρξε ο πρώτος ασθενής του θανατηφόρου ιού.

Μια πιθανή εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες για το πώς μολύνθηκε από τον Έμπολα το δίχρονο αγόρι, είναι από ωμό κρέας νυχτερίδας ή από φρούτα που είχαν μολυνθεί με περιττώματα νυχτερίδας.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact