ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες ανακάλυψαν το γονίδιο της απιστίας

Μία ακόμη δικαιολογία για τους άπιστους (και για όσους μπορεί να τους φανεί «χρήσιμη») προσφέρει μια νέα έρευνα, που διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές… άπιστος (ή μάλλον, άπιστη) δε γίνεσαι… γεννιέσαι!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sunday Telegraph, η απιστία είναι μάλλον κληρονομική, καθώς μια ομάδα αυστραλών επιστημόνων ανακάλυψε την ύπαρξη του γονιδίου της απιστίας.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 63% των ανδρών και το 40% των γυναικών που απατούν τους συντρόφους τους… έχουν «γεννηθεί» για να το κάνουν αυτό, καθώς ενδέχεται να έχουν κληρονομήσει το γονίδιο της απιστίας από τους γονείς τους.

Η ερευνητική ομάδα προσδιόρισε ένα γονίδιο στις γυναίκες, παραλλαγές του οποίου θα μπορούσαν να αυξάνουν τις πιθανότητες να απατούν το σύντροφό τους.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα 7.300 διδύμων, ηλικίας 18-49 ετών, οι οποίοι είχαν μακροχρόνιες σχέσεις.

Από το δείγμα αυτό, το 9,8% των ανδρών και το 6,4% των γυναικών είχαν υπάρξει με δύο ή περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους τους 12 μήνες πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα δεδομένα ανάμεσα σε πανομοιότυπους διδύμους –που μοιράζονται το ίδιο γενετικό υλικό- και μη πανομοιότυπους διδύμους, των οποίων το γενετικό υλικό διαφέρει. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν γενετικά μοντέλα (genetic modeling) για να προσδιορίσουν κατά πόσο οι διαφορές που εντοπίστηκαν οφείλονταν στα γονίδια.

«Η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα, ότι το γενετικό προφίλ επηρεάζει τις πιθανότητες κάποιου ναν κάνει σεξ με κάποιον άλλον, πέρα από το σύντροφό του» εξήγησε ο Dr Brendan Zietsch από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου και συνέχισε: «Η απομόνωση συγκεκριμένων γονιδίων είναι πιο δύσκολη, επειδή χιλιάδες γονίδια μπορεί να επηρεάζουν μια συμπεριφορά και η επίδραση κάθε ξεχωριστού γονιδίου μπορεί να είναι μικρή. Ωστόσο, βρήκαμε δειλά αποδεικτικά στοιχεία για ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο επηρεάζει τις πιθανότητες απιστίας στις γυναίκες».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact