ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγές: Έρχεται ρύθμιση για όσες λήγουν τον Ιανουάριο

Με τροπολογία που θα κατατεθεί ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει χρονικό περιθώριο επιπλέον 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών προκειμένου να καλύψουν τα αναγραφόμενα ποσά.

Η προηγούμενη ρύθμιση που είχε γίνει για τις επιταγές εξέπνευσε στο τέλος του 2020. Δεδομένου όμως ότι το lockdown συνεχίζεται και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί ακόμη περισσότερος χρόνος στους εκδότες των επιταγών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Αντίστοιχα θα ισχύσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους κομιστές των επιταγών, οι οποίοι επίσης μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να εισπράξουν τις επιταγές που έχουν στα χέρια τους.

Η νέα παράταση, η οποία θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την 5η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετο χρόνο στους εκδότες των επιταγών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

Το πρόβλημα των επιταγών έχει απασχολήσει έντονα τις τελευταίες ημέρες την αγορά, καθώς οι επιχειρήσεις έβλεπαν από τη μια να εκπνέει το χρονικό περιθώριο για τη μετάθεση του χρόνου κάλυψης των επιταγών και από την άλλη, τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει περιθώριο 75 ημερών στους εκδότες των επιταγών με ημερομηνία λήξεως εντός του Ιανουαρίου. Είναι μάλιστα πιθανό το μέτρο να ισχύσει και για τις επιταγές που θα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο, για να υπάρξει από τώρα κάλυψη και να μην χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών να επανέλθει με νέα τροπολογία για το ίδιο θέμα στο τέλος του μήνα.

Δικαίωμα να μεταθέσουν κατά 75 ημέρες την πληρωμή των επιταγών λήξεως Ιανουαρίου θα έχουν οι επιχειρήσεις με συγκεκριμένο ΚΑΔ που θα εμφανίζουν μεγάλη μείωση εσόδων μέσα στον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα οι κομιστές θα μπορούν να μεταθέσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις και του Ιανουαρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact