ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγές: Έρχεται ρύθμιση για όσες λήγουν τον Ιανουάριο

Με τροπολογία που θα κατατεθεί ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει χρονικό περιθώριο επιπλέον 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών προκειμένου να καλύψουν τα αναγραφόμενα ποσά.

Η προηγούμενη ρύθμιση που είχε γίνει για τις επιταγές εξέπνευσε στο τέλος του 2020. Δεδομένου όμως ότι το lockdown συνεχίζεται και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί ακόμη περισσότερος χρόνος στους εκδότες των επιταγών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Αντίστοιχα θα ισχύσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους κομιστές των επιταγών, οι οποίοι επίσης μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να εισπράξουν τις επιταγές που έχουν στα χέρια τους.

Η νέα παράταση, η οποία θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την 5η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετο χρόνο στους εκδότες των επιταγών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

Το πρόβλημα των επιταγών έχει απασχολήσει έντονα τις τελευταίες ημέρες την αγορά, καθώς οι επιχειρήσεις έβλεπαν από τη μια να εκπνέει το χρονικό περιθώριο για τη μετάθεση του χρόνου κάλυψης των επιταγών και από την άλλη, τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει περιθώριο 75 ημερών στους εκδότες των επιταγών με ημερομηνία λήξεως εντός του Ιανουαρίου. Είναι μάλιστα πιθανό το μέτρο να ισχύσει και για τις επιταγές που θα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο, για να υπάρξει από τώρα κάλυψη και να μην χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών να επανέλθει με νέα τροπολογία για το ίδιο θέμα στο τέλος του μήνα.

Δικαίωμα να μεταθέσουν κατά 75 ημέρες την πληρωμή των επιταγών λήξεως Ιανουαρίου θα έχουν οι επιχειρήσεις με συγκεκριμένο ΚΑΔ που θα εμφανίζουν μεγάλη μείωση εσόδων μέσα στον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα οι κομιστές θα μπορούν να μεταθέσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις και του Ιανουαρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact