ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαιώνονται οι φήμες: Η φρεγάτα “Λήμνος” έδειξε τα δόντια της στην τουρκική φρεγάτα “Kemal Reis”

Ανοίγουν τα στόματα στην Ελλάδα και όχι μόνο για το περιστατικό μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και τουρκικής φρεγάτας που προστάτευε το τουρκικό ερευνητικό ORUC REIS.

Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «CrisisMonitor.gr», το οποίο διασταυρώνεται με ασφαλείς πηγές επιβεβαιώνονται και επεξηγούνται οι φήμες για επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας “Λήμνος” με την “Kemal Reis” τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κατά την διάρκεια επικίνδυνων ελιγμών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι φήμες, που κυκλοφορούν αρκετές ώρες τώρα, επιβεβαιώνονται, αναφέρει το «CrisisMonitor.gr», ενώ η αναφορά του Ελλαδίτη πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε “ατύχημα” λόγω μεγάλης συγκέντρωσης ναυτικών μονάδων, φαίνεται να αποτελούν την δημόσια αναγνώρισή του, με υπόμνηση προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυαστικά συνιστούν ένδειξη της ισορροπίας του τρόμου που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.


Ο δε εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο τέτοιο περιστατικό, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν.


Μετά από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μηνύματα που αυτό περιείχε, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η αμυντική ιστοσελίδα «DefenceRedefined.com.cy» αναφέρει πως η φρεγάτα “Λήμνος” υπέστη περιορισμένες ζημιές από το συμβάν, ενώ πιο σοβαρές ήταν οι ζημιές της τουρκικής φρεγάτας.

Το «ArmyVoice.gr» σε δικό του δημοσίευμα αναφέρει πως η πληροφορία αυτή έχει φθάσει από διαφορετικές, αξιόπιστες πηγές, με τα ίδια χαρακτηριστικά.

«Λέγεται για την ακρίβεια ότι τα δυο πλοία “φιλήθηκαν”, δηλαδή σε γλώσσα αργκό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο ακούμπησαν χωρίς απαραίτητα να έχουν συγκρουστεί. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε χθες. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί όταν εκτελούν ελιγμούς σε πολύ μικρό χώρο όπως στην επίμαχη περιοχή που έχει βγει το Oruc Reis και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων», αναφέρει.

Το «ArmyVoice.gr» έθεσε το ερώτημα στο ΓΕΝ και ο εκπρόσωπος απάντησε στην ελλαδική ιστοσελίδα ότι «από όσα γνωρίζει δεν προκύπτει κάτι για σύγκρουση πλοίων. Ο δε εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο τέτοιο περιστατικό.»

Ωστόσο οι πληροφορίες δεν μιλάνε για σύγκρουση. «Επιπλέον στελέχη από το υπουργείο εθνικής άμυνας τα οποία θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαιώνουν το περιστατικό, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει επέλθει μια σιωπηρή συμφωνία να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

«Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, σύμφωνα με πληφορορίες είχε βρεθεί δίπλα στο Oruc Reis τις τελευταίες ώρες, καθώς άλλαξε τα πλοία Νικηφόρος Φωκάς και Κανάρης, τα οποία ήταν τα πρώτα που έσπευσαν στο τουρκικό ερευνητικό όταν έπλεε πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάποια μεγαλύτερη ένταση και πως δεν θα ξεφύγει η κατάσταση με κάποιο ατύχημα», καταλήγει το «ArmyVoice.gr».

Άλλες πληροφορίες θέλουν να επικρατεί σύγχυση στην τουρκική πλευρά, καθώς βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με το αφήγημα εσωτερικής και εξωτερικής κατανάλωσης περί της “υπερδύναμης Τουρκίας” να δέχεται ισχυρότατο πλήγμα.

Η προοπτική αποκατάστασης του αφηγήματος αυτού του τουρκικού καθεστώτος μοιάζει εξαιρετικά προβληματική, κυρίως λόγω του ότι η ελληνική πλευρά μοιάζει-και είναι εξ όσων γνωρίζουμε- απόλυτα αποφασισμένη να ανέβει όσες σκάλες κλιμάκωσης αποφασίσει η Τουρκία, ενώ το Γενικό Επιτελείο έχει ετοιμάσει “σπέσιαλ εκπλήξεις” στην τουρκική πλευρά, τέτοιες που η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact