ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Αύξηση των περιπτώσεων παιδικού εκζέματος

Ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών διαγιγνώσκεται με μια αλλεργική κατάσταση του δέρματος που ονομάζεται ατοπική δερματίτιδα και είναι ευρύτερα γνωστή ως έκζεμα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics – AAP).

Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που συνήθως ξεκινά στην παιδική ηλικία και προκαλεί κηλίδες του δέρματος που είναι ξηρές, ερεθισμούς και συχνά έντονο κνησμό. Και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το έκζεμα φαίνεται να είναι σε άνοδο ειδικά μεταξύ των παιδιών.

Με βάση μια έρευνα το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η εμφάνιση εκζέματος μεταξύ των παιδιών κάτω των 18 ετών αυξήθηκε μεταξύ του 2000 και του 2010 από 9% σε 17% στα μαύρα παιδιά, από 5% έως 10% μεταξύ των ισπανόφωνων παιδιών (Λατινική καταγωγή) και από 8% σε 13% μεταξύ των λευκών παιδιών.

Η επικεφαλής της έρευνας της AAP, δρ Anna Bruckner, επισήμανε ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι αυτού φαινομένου αύξησης του εκζέματος στα μικρά παιδιά.

Για τα περισσότερα παιδιά με έκζεμα, οι τοπικές θεραπείες και η προσεκτική φροντίδα του δέρματος είναι αρκετά για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Τα τοπικά στεροειδή είναι συνήθως η καλύτερη λύση για τη θεραπεία της φλεγμονής, αλλά οι γονείς συχνά διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με τη δρ Ana Duarte, παιδιάτρου δερματολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων του Μαϊάμι, πολλά παιδιά δεν λαμβάνουν τη θεραπεία που χρειάζονται εξαιτίας των φόβου των γονέων για τα τοπικά στεροειδή.

Στην έκθεση της ΑΑΡ επισημαίνεται, επίσης, ότι μία εξήγηση για την αύξηση των περιπτώσεων παιδικού εκζέματος είναι η καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση επάνω στη νόσο και άρα η πιο συχνή διάγνωσή της. Ωστόσο, οι αριθμοί παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θορυβήσει δερματολόγους και γονείς παγκοσμίως.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact