ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνες για ισλαμιστές στη Γερμανία: «Σχεδίαζαν σοβαρή βίαιη ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο το κράτος»

Δεν εντοπίσθηκε προς το παρόν κανένας «συγκεκριμένος κίνδυνος επίθεσης»

Αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν σήμερα στη Γερμανία εναντίον «ισλαμιστικών κύκλων» που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στη χώρα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις, ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία του Βερολίνου.

Αυτές οι «έρευνες» αφορούν «πρόσωπα τσετσενικής καταγωγής» που συνδέονται «με τους ισλαμιστικούς κύκλους» και είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν μια «σοβαρή βίαιη ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο το κράτος», διευκρίνισε η εισαγγελία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η επιχείρηση, στόχος της οποίας ήταν να «αποσαφηνισθεί το κίνητρο» των υπόπτων, επέτρεψε στους ερευνητές να κατάσχουν «μετρητά», «αγχέμαχα όπλα» και «υλικό πληροφορικής», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας.

Ωστόσο δεν εντοπίσθηκε προς το παρόν κανένας «συγκεκριμένος κίνδυνος επίθεσης», υπογραμμίζουν οι αρχές, οι οποίες δεν κάνουν λόγο για συλλήψεις. Επίσης δεν διευκρίνισαν αν οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονταν επιτόπου στη διάρκεια των ερευνών.

«Ηλικίας από 23 έως 28 ετών», οι ύποπτοι φέρεται ότι «έκαναν αναγνωρίσεις» πιθανών στόχων με προοπτική «να οργανώσουν μια επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα», εξηγούν η εισαγγελία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, οι ενδιαφερόμενοι είχαν στόχο μεταξύ άλλων μια συναγωγή στο Βερολίνο. Η αστυνομία βρήκε βίντεο με τη συναγωγή στις κατοικίες τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι ύποπτοι έκαναν επίσης αναγνωρίσεις γύρω από εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, που δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βερολίνο, αλλά επίσης στα κρατίδια του Βραδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Συνολικά πήραν μέρος 180 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε μια συντονισμένη επιχείρηση που έχει γίνει κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και που σπάνια συνοδεύεται άμεσα από συλλήψεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact