ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμη να ξεκινήσει επιθέσεις η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς


Ζήτησε από τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές στο Κάιρο να μην παρατείνουν την τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο αν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ζήτησε την Πέμπτη από τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές στο Κάιρο να μην παρατείνουν την τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, παρά μόνο αν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, και κυρίως το άνοιγμα του λιμανιού της Γάζας, ενώ προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να διεξάγει έναν μακρύ πόλεμο.

«Καλούμε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις να μην παρατείνει την εκεχειρία, παρά μόνο εφόσον γίνουν δεκτά κατ’ αρχήν τα αιτήματα του λαού μας, κυρίως αυτά που αφορούν το λιμάνι. Και αν δεν γίνουν δεκτά, τότε ζητάμε από την αντιπροσωπεία να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις», είπε ένας μαχητής το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο με μια παλαιστινιακή μαντήλα. Το διάγγελμα αυτό των Ταξιαρχιών μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ζήτησε να παραταθεί η εκεχειρία ώστε οι Παλαιστίνιοι της Γάζας να μπορέσουν να λάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν άμεση ανάγκη.

«Η εκεχειρία των 72 ωρών μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών οργανώσεων που ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου πρέπει να συνεχίσει να ισχύει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας Τζέιμς Ρόλεϊ.

«Πρέπει να αυξήσουμε γρήγορα το εύρος της (ανθρωπιστικής) επέμβασης για να απαντήσουμε στις ανάγκες των ανθρώπων της Γάζας, τώρα και πιο μακροπρόθεσμα. Όμως για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μια παρατεταμένη αναστολή των εχθροπραξιών», υπογράμμισε.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact